Суспільство
7 грудня 2016
Обурення громадян через головну ялинку країни
Справжнім ялинками не місце на площі не лише Києва, а й будь-якого іншого міста.
news-image

Кияни вимагають замінити новорічну ялинку на Софійській площі на штучну.
Інформує «Є!», з посиланням на znaj.ua.

Так, на сайті Київради з'явилися відразу дві петиції з такою вимогою. Їхні автори стали на захист карпатських лісів, і вважають, що зрубувати величезні красиві ялинки заради кількох тижнів розваг – щонайменше марнотратно.

Анна Соломенко, автор першої петиції, також вимагає заборонити в столиці продаж натуральних ялинок.

"Києву потрібні ліси Карпат, не намагайтеся різати дерева, кияни з задоволенням відсвяткують свято зі штучними ялинками. Ялинка - це символ, і головна ялинка може бути красивою і штучною. І заборонити продаж справжніх ялинок. Кияни, рятуйте Карпати!", - написала вона.


Автор другої петиції, Олексій Іванов, вважає, що справжнім ялинками не місце на площі не лише Києва, а й будь-якого іншого міста. В якості альтернативи він запропонував використовувати металевий каркас, в який вставляються штучні гілки. Таку конструкцію можна використовувати повторно не один раз. 

"Вважаю абсолютно недоречним використовувати справжнє дерево в якості головної ялинки країни на Софійській площі, і, власне, і на будь-якій площі будь-якого міста. В той час, як ліси Карпат стрімко зникають, вирубувати дерево висотою 26 метрів заради трьох тижнів перебування в якості декорації, похованої під величезною кількістю новорічних прикрас, щонайменше, марнотратно", - написав він.
Читайте також: В Києві встановили головну ялинку України (фото)