Резонанс
7 грудня 2016
Під час бійки футбольних фанатів постраждало 10 іноземців - поліція
У поліції прокоментували вчорашні сутички.
news-image

Внаслідок конфліктів між футбольними вболівальниками постраждало 10 іноземців. Потерпілих доставили до лікарняних закладів, де їм надали медичну допомогу, передає «Є!» із посиланням на київську поліцію.

Від написання офіційних заяв у поліцію постраждалі відмовилися.

Протягом дня, у період із 15:00 до півночі, до столичної поліції від лікарів надійшло кілька повідомлень про надання медичної допомоги громадянам іншої держави. Із їх пояснень, вони отримали тілесні ушкодження в ході бійки із невідомими, однак від написання заяв відмовилися. Загалом сутички між вболівальниками відбулися на вулицях Михайлівській, Басейній, а також на площі Спортивній та біля НСК «Олімпійській», - повідомили у поліцію.

У ході конфліктів восьмеро іноземців отримали забійні травми, ще двоє – різані рани. Усі факти належним чином задокументовані, проводиться перевірка, за результатами якої буде надано правова кваліфікація даним подіям: у кількох випадках слідчі попередньо кваліфікують дії як хуліганство, в інших – як нанесення легких тілесних ушкоджень.

Як зазначили у поліції, вчора на охорону правопорядку у центрі міста заступили більше двох тисяч поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії України. Тож правоохоронці реагували на всі конфліктні ситуації, які раптово виникали, зокрема і при супроводі іноземних вболівальників до стадіону. Окрім того, вдалося попередити масову бійку між футбольними фанами обох команд (з обох сторін було приблизно по 200 осіб) неподалік він спортивної арени. Також правоохоронцям довелося вгамовувати агресивних вболівальників на глядацьких трибунах.

Читайте також: Близько 300 українських і турецьких фанатів побилися у центрі Києва (відео)
Читайте також: Архієрейський собор прийняв рішення щодо єпископа, який побився у нічному клубі
Читайте також: «Негри, геть!» - римляни вигнали сім'ю марокканських іммігрантів