Київ
7 грудня 2016
Кличко користується своєю репутацією для просування іміджу Києва - експерт
Закордонні поїздки Кличка можуть проводитися з метою залучити іноземні інвестиції для київських міських проектів.
news-image

На думку голови Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимира Фесенка, мер Києва Віталій Кличко активно використовує свою популярність для просування іміджу української столиці, передає «Є!», посилаючись на УНІАН.

Коментуючи нещодавній візит мера Києва в німецьке місто Есе для участі в партійному з'їзді Християнсько-демократичного союзу, який очолює канцлер Німеччини Ангела Меркель, Володимир Фесенко заявив: 

«Якщо у нього крім участі в спортивних заходах є і ділові зустрічі, то спортивні заходи - це ніби привід для залучення уваги. Тим більше що Віталій там популярна фігура і зайвий раз нагадати про себе не завадить навіть в такому контексті»

Крім того, Володимир Фесенко зазначив, що подібні закордонні поїздки Віталія Кличка можуть проводитися з метою залучити іноземні інвестиції для київських міських проектів. 

«Це теж спосіб. Може бути. Треба пам'ятати, що Віталій – це не мер-бюрократ, не мер-фанатик, а чоловік, який побудував свою репутацію. Тому це може бути спосіб залучення уваги до візиту і створення додаткового інформаційного приводу», – додав Володимир Фесенко.

Нагадаємо, в липні поточного року Віталій Кличко разом з делегацією німецьких експертів і підприємців на чолі з держсекретарем Міністерства транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини Райнером Бомбою оглянули недобудований Подільсько-Воскресенський міст. Після цього в ЗМІ з'явилася інформація про переговори про інвестиції з німецької сторони в будівництво мосту на Троєщину.