Суспільство
19 грудня 2014
Для отримання шенгенських віз українці будуть здавати відбитки пальців
Очікується, що нововведення буде запроваджено вже наприкінці січня 2015 року
news-image

Відповідно до вимог Візового кодексу ЄС у дипломатичних представництвах та консульських установах країн-членів ЄС в Україні, орієнтовно наприкінці січня 2015 року, буде запроваджено обов’язкову процедуру збору біометричних даних заявників при оформленні шенгенських віз.

Про це пише "Єдність" з посиланням на прес-службу МЗС України.

До бази даних вноситься вся інформація, що міститься в анкеті, яку подають до консульської установи, а також цифрова фотографія та відбитки усіх пальців рук.

Зняття відбитків пальців робить електронний сканер. При цьому, діти віком до 12 років звільняються від надання біометричних даних. Також не вимагається повторне надання біометричних даних протягом наступних 59 місяців після внесення відповідної інформації до Візової інформаційної системи (ВІС).

Як зазаначають в МЗС, запровадження ВІС в Україні здійснюється з метою забезпечення оперативного обміну інформацією між компетентними службами держав Шенгенської зони, пов’язаних із видачею віз громадянам третіх країн для короткострокових поїздок (до трьох місяців), консульськими установами цих держав, а також між контрольно-пропускними пунктами на зовнішніх кордонах ЄС.

Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року в Україні почнуть видавати біометричні паспорти.