Київ
8 грудня 2016
Жителям Троєщини пропонують «коридор» замість метро
Покращення транспортного сполучення цього спального району з центром міста.
news-image

Столична влада має намір прокласти "швидкісний коридор" замість метро на Троєщину, щоб покращити транспортне сполучення цього спального району з центром міста, заявив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак, передає «Є!», посилаючись на Delo.UA.

"Ми не відмовляємося від метро на Троєщину зовсім, але цей проект дуже дорогий. Ми шукаємо інвестиції. Але розуміємо, що людям з Троєщини потрібно забезпечити нормальне сполучення, тому хочемо,я к тимчасову альтернативу метро, збудувати "швидкісний коридор", - сказав він.

Суть "швидкісного коридору" полягає у відокремленій смузі для громадського транспорту.

"Ми маємо фізично виділити смугу для громадського транспорту, щоби в автомобілістів не було можливості туди заїхати. Транспорт (буде це тролейбус чи автобус – покаже ТЕО) буде обладнаний датчиком GPS, який при наближенні громадського транспорту до перехрестя вмикатиме довге зелене світло", - сказав Сагайдак.

Зупинки планують обладнати спеціальними турнікетами.

Передбачається, що лінія "Троєщина – Чоколівка" з гілкою на Відрадний матиме добовий попит у 140 тисяч пасажирів.

"Проект включає реконструкцію 22 км дороги, забезпечення зручного доступу до станцій і пересадочних вузлів – метро "Петрівка", трамвайна зупинка на вулиці Фрунзе, метро "Дорогожичі", "Шулявська", лінія швидкісного Борщагівського трамваю, зупинка електрички "Караваєві дачі" і вихід на Севастопольську площу", - сказав Сагайдак.

За попередніми підрахунками, реалізація цієї ідеї з закупівлею рухомого складу обійдеться у 100 мільйонів євро. Відкрити "коридор" можна за 3 роки.

На метро, за словами, Сагайдака потрібно ,7 мільярдів плюс близько 0 мільйонів на рухомий склад та близько 10-15 років.