«Ми не бачимо об'єктивних причин для підвищення цін на хлібобулочні вироби», - керівник Lauffer Group
Група компаній Lauffer Group вирішила не підвищувати ціни на хліб.
news-image

Об'єктивних причин для підвищення цін на хлібобулочні вироби немає. Про це йдеться в інтерв'ю Віталія Балихіна, директора Lauffer Group - групи торгових і виробничих компаній, що володіє низкою заводів із виробництва хлібобулочних виробів. Текст опублікований 8 грудня на сайті www.rbc.ua, передає «Є!»

Минулого року ми заплатили 1 мільярд 300 мільйонів гривень податків. Ми - один з найбільших і сумлінних платників податків в країні. Крім того, дуже важливо, що ми декларуємо всі обсяги продукції, на відміну від наших конкурентів.

Крім того, що деякі підприємства намагаються копіювати назви наших торгових марок і навіть випускати схожу продукцію, вони декларують обсяги виробництва в рази менше. Ми ж платимо податок з кожної випущеної буханки хліба, - цитує видання Віталія Балихіна.

У матеріалі також йдеться про програму впровадження нових технологічних ліній і заміні обладнання на менш енергоємне з метою підвищити якість продукції.

Підприємства Lauffer Group використовують традиційні рецептури. Наш хліб виробляється не на замінниках, а на справжніх опарах і дріжджах. Тому у нас є унікальна продукція: "Салтівський хліб", "Одеський батон", заварні хліба. Це дуже важливо. Ми повинні зберігати традиції українського виробництва. Можливо, це не так вигідно, але переходити на випуск продукції, яка наступного дня вже непридатна до вживання, ми не будемо. Ми робимо справжній хліб, - наводяться слова директора Lauffer Group.

У складній економічній ситуації група компаній вирішила не підвищувати ціни на хліб.

За півроку ціни на основні складові не змінювалися ... Прихильники підвищення цін на хліб наводять ще один аргумент - зростання мінімальної зарплати. Але для нас це не може бути показником: на наших підприємствах зарплата набагато вище мінімальної... Тому ми об'єктивних причин для підвищення цін на хлібобулочні вироби не бачимо, - заявив Віталій Балихін в інтерв'ю.
Читайте також: «Люди бояться відпочивати в Гідропарку» - Віталій Кличко
Читайте також: Яка погода буде в Києві на Новий рік?
Читайте також: У Києві 10 шкіл закрили на карантин