Війна
9 грудня 2016
Колишні товариші передали «Привіт» дезертиру, який убив свого командира взводу
Попов мало з ким спілкувався і був дуже жадібним.
news-image

Бійці 93-ї мехбригади зняли відеозвернення до Олега Попова, дезертира, який убив свого командира взводу.

Ролик вони опублікували на YouTube-каналі свого підрозділу, передає «Є!», посилаючись на Украинскую службу информации.

«Ну що, Ізя, привіт тобі хочемо передати. Ось ми перед тобою стоїмо, алкаші-наркомани, як ти нас назвав. Ну що, друже, ми з тобою, напевно, дасть Бог, перетнемося, тобі це ще відгукнеться... Чекай «привіту», – звернулися бійці.
– Я сподіваюся, наші опоненти, яким ти перебіг, надійдуть з тобою так само, як ти вчинив зі своїми.

Нинішній командир взводу, молодший сержант Роман Марчук також розповів про трагічні події 1 грудня. В той день мехбригада повинна була отримати теплі кофти. Командир Лисенко від них відмовився. Пізніше підійшов Попов сказав, що не піде за речами. Вирішили, що він буде стояти на посту. Решта пішли за речами.

Ми вийшли, почали чекати машину, щоб отримати речі. Прочекали хвилин 20, я кажу, добре, холодно, що ми будемо чекати... Подзвонять, коли все вже буде на місці, ми вийдемо і отримаємо... Ми прийшли, думали на іншій позиції зайти попити чай, і потім почекати. Вийшло так, що – ну, напевно, якась чуйка в мене спрацювала – і я кажу, Ввв, підемо до тебе... І ми підійшли якраз до бліндажу, там де було виявлено тіло...Пізніше з нього вийшов наш хлопець, каже, не можуть його (Лисенко) розбудити... Я зайшов у бліндаж, тільки підійшов і відразу все зрозумів. Він лежав на спині, очі були відкриті, колір шкіри вже змінився. Придивився, крові я не бачив. Я вийшов, кажу, він мертвий, – розповів Роман Марчук.

Після цього у багатьох виникла підозра, що це зробив Попов, але спочатку підтверджень цьому не було. Пізніше, коли хлопці шукали військовий квиток загиблого, виявилося, що зникли всі речі Попова. Після вбивства той встиг переодягтися і забрати свої документи. З собою він прихопив БМП і два магазини Марчука.

Капітан Віталій Попович розповів, що приводів чекати від себе такого Попов особливо не давав. Він був дисциплінованим, не вживав алкогольні напої. Насторожувало тільки те, що Попов мало з ким спілкувався і був дуже жадібним.

Він не поїхав на похорон своєї матері, тому що це «дорого», – розповів капітан.

На його думку, у Попова могли бути фінансові мотиви. Бійцям не раз надсилали повідомлення про те, що в «ДНР» багато заробляють. Перед своїм «відходом» Попов протягом 4 днів двічі знімав по 7 тис. гривень.