Суспільство
13 грудня 2016
Краще з чужими ніж з такою мамою: дівчинку матері-вбивці віддали під опіку в іншу сім'ю
Дівчинка видужує і навіть додала у вазі.
news-image

Дворічну дівчинку, яка вижила після дев'яти днів без їжі і води в замкнутій квартирі, вже перевели з реанімації в звичайну одномісну палату, коло неї цілодобово чергує індивідуальна няня.

Інформує «Є!», з посиланням на znaj.ua.

Для дитини вже знайшли патронатну сім'ю, повідомляє ТСН. За словами заступника головного лікаря Київської міської дитячої клінічної лікарні Альбіни Анісімової, життю дитини вже нічого не загрожує. Дівчинка видужує і навіть додала у вазі.

За рекомендаціями психологів, її поки що ізолювали від інших дітей, а у спілкуванні з дівчинкою уникають згадок про маму, тата і брата.

Ірина Антошко, голава служби у справах дітей Голосіївського району Києва, повідомила, що для дівчинки і її двомісячної сестри вже знайшли тимчасовий притулок - патронатну сім'ю. Діти поживатимуть в такій сім'ї, доки суд не вирішить питання з батьківськими правами батька і матері. Тому опікунів попередили, що вони виконуватимуть обов'язки тимчасово. З ними стосовно цього підписаний відповідний договір, умови якого обумовлюють, як опікуни повинні себе поводити, щоб діти до них не прив'язувались.

Права на третю молодшу дитину жінки намагається довести її цивільний чоловік, зазначають журналісти. Йому в першу чергу потрібно довести, що він є батьком дитини.

 

Читайте також: Чудо: жінка із вагою 40 кг народила трійнят