Суспільство
13 грудня 2016
До чого привели розбирання Порошенко і Коломойського
Саакашвілі: Якщо "ляже" Приватбанк - в Україні ляже весь бізнес.
news-image

Колишній губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі розповів про ризики розглядів держави з Приватбанком.

Про це він розповів в ефірі Радио Вести, передає «Є!».

Зараз в Україні небезпечна ситуація. В грудні минулого року Гонтарева зробила заяву про те, що у Приватбанку проблеми і Коломойський продовжує перекачувати гроші. Уже тоді банк повинні були націоналізувати, щоб врятувати вкладників. Зараз МВФ вимагає його націоналізувати. Уряд Гройсмана може врятувати 13 млн людина, з них 7 илн пенсіонерів, але там є сотні тисяч бізнесів, яким не передбачається [виплата] в меморандумі МВФ. Це означає, що сотні тисяч бізнесів ляжуть. Це може статися завтра вранці або через місяць , - зазначив екс-губернатор.

Політик заявив, що в меморандумі МВФ передбачаються пенсійні виплати, але не передбачаються компенсації тисячам власників дрібного бізнесу.

Величезна кількість бізнесів стануть банкрутами. Цього всього не було б, якби Порошенко весь час не домовлявся з Коломойським про поділ інтересів. Остання домовленість була пов'язана зі мною на початку грудня, щоб Коломойський мене мочив. Раніше вони поділили Корбана, за це Коломойський отримав відстрочку і тепер про нього не говорить. Якщо завтра банк ляже, вони будуть звинувачувати один одного, але вони удвох однаково винні , - сказав колишній губернатор Одеської області.