Політика
14 грудня 2016
Хомутинник: якщо слова Саакашвілі про митницю правда - складу мандат
Віталій Хомутиннік заявляє, що звинувачення на його адресу - це "міфи".
news-image

Лідер групи Відродження Віталій Хомутиннік заявляє, що звинувачення на його адресу - це "міфи". А якщо вони підтвердяться, то він готовий скласти мандат.

Депутат Верховної Ради, колишній регіонал і нинішній глава групи Відродження Віталій Хомутинник заявив, що складе депутатські повноваження, якщо звинувачення екс-губернатора Михайла Саакашвілі про його причетність до контролю митниці підтвердяться. Про це Хомутиннік розповів в інтерв'ю виданню Лівий берег.

На питання журналіста, чи відповідає дійсності заява Саакашвілі про те, Хомутинник - "смотрящий за митницею", він відповів: 

Я публічно звернувся до Саакашвілі з листом, щоб він підтвердив ці факти. Якщо вони підтвердяться, я складу депутатський мандат, - сказав депутат.

Хомутинник назвав "міфами" інформацію про те, що він нібито має сильний вплив на митницю.

Я розробляв десятки-сотні законів і дійсно впливав на політику в сфері податково-митного регулювання ... Що стосується того, на що ви натякаєте (на контроль за митницею - прим. ЗМІ), наведіть факти, які б підтвердили домисли. Всі ці міфи я раніше чув і в вашій студії, і від Саакашвілі, і від інших губернаторів , - додав Хомутиннік.

У лютому 2015 року в Україні спалахнув гучний корупційний скандал навколо опублікованій СМС-листування депутата Хомутинника з тоді ще губернатором Одеської області Ігорем Палицею. У листуванні нібито обговорювалися умови проходження контрабандного товару через Одеську митницю.

Цього року Хомутинник задекларіріровал 71 тис 612 грн зарплати, близько 40 млн грн, більше $ 10 млн і € 122 тисяч в євро на рахунках в банку, а також 32 млн 700 тис грн, $ 570 тис і € 850 тис готівкою.