Суспільство
14 грудня 2016
Подвиг генерала та його дружини в одному фото
На фото - сила любові та гідності, яка здатна повернути з того світу.
news-image

Видання Цензор.НЕТ опублікувало фото, на якому зображені учасники одного з благодійних заходів, передає «Є!»

У центрі кадра - генерал-майор Ігор Гордійчук.
Десантник 25-ї бригади Валерій Ананьєв зробив знімок та виклав його зі словами:

Єдиний живий генерал, до якого у мене величезна повага, і до якого буду звертатися за званням, навіть після свого звільнення. Товариш генерал-майор Гордійчук Ігор Володимирович. В кінці серпня 2014 року, після залишення Саур-Могили й під час Іловайського котла, при прориві з оточення отримав важке поранення, що здавалося несумісним з життям. Але вижив і продовжує жити та посміхатися.

До сих пір Герой України, який отримав важку травму головного мозку під час захисту Саур-Могили, проходить реабілітацію. Його пам'ять, мова, рухи рук відновилися. А ось ходити без опори Ігор Володимирович поки не може. Він пересувається з паличкою. На нерівному асфальті може втратити рівновагу. Лікарі кажуть, у героя все ще не відновилася м'язова тканина.

Ходжу потихеньку, маленькими кроками. Але якщо мене підтримує дружина, відчуваю себе набагато впевненіше. Я жартую, що ми з Танею тепер як сіамські близнюки - завжди разом, - каже Ігор Гордійчук.

Ось і під час зйомки Тетяна тримала чоловіка ззаду. А щоб не потрапити в кадр, делікатно сховалася за спину Ігоря Володимировича. Було видно, що, відчуваючи дружину за собою, генерал-майору було спокійно. У всіх інтерв'ю він розповідає, що саме завдяки Тетяні, її невтомній турботі, залишився живий. Тетяна доглядала за чоловіком в госпіталі. І зараз вона постійно поруч, залишаючись при цьому в тіні.

Як написав у Фейсбуці журналіст Юрій Бутусов, Тетяна у серпні 2014-го знайшла свого тяжко пораненого чоловіка без свідомості в госпіталі Дніпра. Він був без свідомості кілька діб, і втратив багато крові. Вона не відходила від нього ні на годину - і він прийшов до тями.

У вересні 2014 го у нього почалося велике зараження, температура не спадала, його довелося ввести в кому. Вона цілу добу була поруч, її очі не просихає від сліз. І він вийшов з коми. Він міг втратити пам'ять, і йому довелося заново вчитися рухатися. Вона з ним невідривно на всіх процедурах, і цілими днями вона допомагає йому знайти себе. І зараз він знову - діяльна людина, і з кожним місяцем він все впевненіше крокує, і все міцніше його рука, - написав Бутусов.
І на благодійній акції на користь поранених він фотографувався, стоячи на своїх ногах. Він знає, що не впаде, тому що дружина Тетяна на кожній фотографії ставала і страхувала героя ззаду, так, щоб не потрапити в кадр. Вони обидва думають, що видима підтримка - це прояв слабкості для генерала. А насправді - це фотографія небаченої сили. В цьому фото - сила любові і гідності, яка здатна повернути з того світу, перемогти всі хвороби, розтрощити будь-які перешкоди. В цьому фото - подвиг чоловіка, який пішов захищати свою Батьківщину-матір, і подвиг жінки, яка врятувала свого чоловіка і сина своєї країни. В цьому фото видно, що в його чоловічих орденах - її жіноче плече і турбота. В цьому фото вони - одне ціле. Їхня сім'я. Їхня дочка. Їхня праця. Одне життя. Одна доля, - зазначив журналіст.



 

Читайте також: Савченко побачила в очах Плотницького та Захарченка біль за людей
Читайте також: Полковник-зрадник пояснив, чому носив російську форму і зброю у полоні
Читайте також: Український чиновник-утікач збив на пішохідному переході двох дітей у Москві (відео)