Київ
14 грудня 2016
У Києві під час шахрайських схем використовують образ «вагітної жінки»
Будьте пильними.
news-image

Жінки східної зовнішності з новою злодійською схемою промишляють в поштових відділеннях, банках і супермаркетах Києва.  Про незвичайний "виступ" банди, що сталася у поштовому відділенні на пр.Героїв Сталінграда в понеділок, 12 грудня, розповіла на своїй сторінці в Facebook киянка Олена Музальова, передає «Є!»

Заходжу до відділення, а між першими й другими дверима молода жінка непритомніє. Утворилася пробка, бо за нею стояла черга. Вийти ніхто не може. Одна з жінок каже: «Допоможіть підняти, вона вагітна, мені важко», - пише киянка.

За її словами, всі присутні кинулися допомагати: хтось ніс табуретку на вулицю, хтось тримав двері, хтось піднімав, в результаті «вагітну» підняли, вивели на вулицю. А коли суєта закінчилася, з'ясувалося: у кількох людей пропали гроші.

Коли я вийшла на вулицю, назустріч мені бігла дівчина в норковій шубці, яка сказала, що вони у неї витягли гаманець, а бандити втекли на зеленій « Мазді ». Загалом, це схема, - вказує Олена.

У поліції журналістам "Вестей" повідомили, що ця банда зараз «в розробці».

Банда діє в поштових відділеннях, особливо коли починається сезон платежів або видають пенсії, а також в маркетах і банках, - уточнили в поліції.

Правда, жертви не завжди звертаються в поліцію, оскільки не всі розуміють, хто їх обчистив.

Відсутність звернень в поліцію - справжній джекпот для криміналу. І гроші отримали, і схема залишається незасвіченою, - каже речник поліції Оболонського району Оксана Щербак.

До речі, у метро, ​​де регулярно закликають не давати гроші шахраям, що орудують під виглядом волонтерів, також стало більше вагітних серед жебраків.

Дійсно, зараз став частіше експлуатуватися образ материнства. Напевно, аферисти намагаються так реагувати на наш заклик не жертвувати взагалі нікому - притупляють пильність пасажирів уявною або справжньою вагітністю. Тому повторюємо: рекомендуємо не робити пожертвувань в метро взагалі нікому - для цих цілей є легальні організації. Або ж краще допомагайте людям, яких знаєте особисто, - сказала речник Київського метрополітену Наталія Макогон.


Крім того, «вагітні» стали частіше красти телефони, причому майже відкрито.

Зараз стали частіше надходити скарги на крадіжку телефонів саме вагітними. Мало хто відмовить майбутній мамі на прохання дати телефон, щоб «терміново зателефонувати» лікарю або чоловікові. Як правило, при цьому їм «потрібно терміново відлучитися на хвилинку». Мовляв, дзвоню з інтимних питань, самі розумієте. А потім - ні дівчини, ні телефону, - розповіли нам в прес-службі поліції Києва.


Читайте також: На Київщині скоєно розбійний напад на таксиста
Читайте також: Чи подорожчає метро з 1 січня? - коментар відомства
Читайте також: У руках 20-річного хлопця вибухнув запал від гранати