Світ
14 грудня 2016
Сирійські повстанці пішли в контрнаступ в Алеппо
Представник сирійських повстанців заявив в середу, що опозиційні сили почали контрнаступ проти урядових сил в місті Алеппо в рамках бою, що розгорнувся після того, як угода щодо перемир’я провалилася.
news-image

Закарія Малахівджи з повстанського угруповання «Фастакім» сказав, що його люди "почали військові дії" з їхньої останньої ділянки, яку вони контролюють в місті, передає «Є!», посилаючись на Reuters.

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини і свідок повідомили, що повстанці влаштували вибух замінованого автомобіля на північний захід від історичного Старого міста.

Нагадаємо, урядові війська напередодні заявили, що східна частина Алеппо перейшла під їхній контроль.

Повстанці погодилися на виведення своїх сил з Алеппо на умовах дотримання режиму припинення вогню.

Офіційні представники повстанців повідомили, що бойове протистояння повинне припинитися сьогодні увечері, і що вони та цивільні громадяни, які опинилися у пастці на невеличкій територій міста, покинуть Алеппо в напрямку території, що контролюється опозиційними силами на захід від міста у сільській місцевості.

Однак пізніше повстанці повідомили, що обстріли східних кварталів Алеппо силами Асада відновились навіть після досягнення угоди.