СБУ викрила чиновника-крадія державного майна
Побоюючись кримінальної відповідальності, посадовець утік на тимчасово окуповану територію АР Крим, де переховувався від слідства.
news-image

Злочинну діяльність директора одного з комунальних підприємств Запорізької області, який систематично розкрадав державне майно, викрила Служба безпеки України спільно з поліцією та під процесуальним керівництвом прокуратури.

Інформує «Є!», з посиланням на magnolia-tv.com.

У 2013 році чиновник уклав низку фіктивних договорів на постачання нібито будівельних матеріалів за кошти, отримані від реалізації комунального майна. Внаслідок його злочинних дій державі завдано збитки на майже два з половиною мільйони гривень.

Побоюючись кримінальної відповідальності, посадовець утік на тимчасово окуповану територію АР Крим, де переховувався від слідства.

Оперативники спецслужби затримали зловмисника на КПВВ «Чонгар» під час перетину адміністративного кордону. До України він прибув з метою оформлення соціального пакету на отримання передбачених державою виплат.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення майна) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Кримінальне провадження скеровано до суду.

Читайте також: В ООН запідозрили владу Сирії і Росії у воєнних злочинах в Алеппо