Події
15 грудня 2016
Від ініціативи Мінінфраструктури постраждають усі: і пасажири, і перевізники, і міські бюджети, - Колосовський
Начальник столичного автовокзалу вважає, що іційовані міністерством поправки відкинуть галузь назад у минуле.
news-image

Ініційовані Міністерством інфраструктури поправки до основних нормативних актів, які регулюють діяльність автостанцій в Україні, сприятимуть зростанню кількості нелегалів і зниженню якості послуг пасажирських перевезень. Таку думку висловив начальник нового приватного столичного автовокзалу «Теремки» Олександр Колосовський, передає «Є!»

Вивчивши ці зміни, ми були вкрай здивовані рішенням міністерства, адже спрощуються процедури, пов'язані з відкриттям автостанції. В майбутньому це може відбуватися за заявковим принципом без попереднього обстеження автостанції Укртрансбезпекою; виключається поняття "паспорт автостанції". Як результат - істотно спрощуються вимоги до автовокзалів, що, на нашу думку, призведе до погіршення умов обслуговування пасажирів. Кількість нелегальних перевезень зросте з 4 тис. до 10 тис., - підкреслив Колосовський.

Він також додав, що Мінінфраструктури планує скасувати визначення розміру автостанційного збору та розрахунку вартості обов'язкових послуг.

Це призведе до безконтрольного встановлення збору автостанціями та негативно позначиться на вартості квитків. Вона буде визначатися власником автостанції без узгодження з міськими адміністраціями, на території яких розташований автовокзал. Це може привести до зростання цін на квитки, а також до ухилення від сплати податків, а це все - надходження в бюджет. Крім того, наболіла проблема трафіку тепер вже завантаженого міста зросте в рази, - заявив Колосовський.

За його словами, все вищевказане - тільки мала частина того, чим загрожують нові зміни.

Найголовніше - це те, що порушуються права пасажира на отримання послуг належного рівня та збільшуються можливості для зростання і так величезної кількості нелегальних перевізників. Як результат, постраждають усі: і пасажири, і перевізники, і міські бюджети. Ми вважаємо, що такі поправки до основних нормативних актів тільки відкинуть нас назад в минуле і загальмують розвиток якісних автостанцій і сумлінних перевізників, - уклав Олександр Колосовський.
Читайте також: Керівництву «Укрзалізниці» погрожують фізичною розправою - Балчун
Читайте також: Європарламент ухвалив механізм тимчасового призупинення безвізу
Читайте також: Ада Роговцева потрапила до реанімації