Світ
15 грудня 2016
В Італії відкрився Представницький центр «ДНР»
Відкриття центру - ініціатива ультраправого політика Мауріціо Марроне.
news-image

Вчора в Турині відбулося відкриття Представницького Центру самопроголошеної Донецької Народної Республіки в Італії.  Центр позиціонує себе як "поєднувальна ланка між народами", передає «Є!» із посиланням на Италия по-русски.

Новина з'явилася позавчора на сайті "МЗС" "ДНР", де повідомлялося, що в інавгурації Представницького Центру візьмуть участь регіональні та національні представники деяких політичних партій (які завжди озвучували проросійські позиції); повідомлення завершувалося "благословенням від міністерства": "відкриття представництва в Італії відбувається згідно з Указом Президента і буде сприяти зміцненню культурних і економічних зв'язків між двома країнами, своєрідним мостом між нашими народами".

Дійсно, у вівторок, 14 грудня, о 18.30, в підвальному приміщенні "Фонду Магеллан" ("Fondazione Magellano") в Турині було відкрито Представництво ДНР в Італії, без будь-яких уточнень про форму або тип організації, що миттєво викликало масу критики і засудження з боку італійських ЗМІ.

Ось реакція на відкриття псевдопосольства з боку журналістів Igor Boni, Laura Botti і Silvja Manzi (Radicali Italiani) і Mauro Voerzio (редактор StopFake):

Це абсолютно неприйнятно, що в Італії і, зокрема, в місті Турині - золота медаль за опір фашистам! - відкривається Представництво ніким не визнаної республіки, ... і, як повідомлялося недавно в звіті Об'єднаної слідчої групи JIT, винуватця аварії Боїнга Малазійської Авіакомпанії MH17 в небі України, в якому загинули 298 цивільних осіб - наймасовіший терористичний акт за останні роки в Європі за кількістю жертв.

Це ще одна організація, яка маскуючись "культурної" Асоціацією ставить перед собою завдання пропаганду режиму з метою дестабілізувати демократичну систему і вплинути на європейську політичну ситуацію.

Це заявляємо не ми, а Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки: Федеріка Могеріні недавно відзначила в своєму виступі, що "відмивання грошей", що походять з Москви, відбувається в Європі з метою впливу на політику, ЗМІ та громадянське суспільство.

Пропагування режиму підтримують національні політичні рухи - "Брати Італії", "Північна ліга" і "Рух 5 зірок". Ми підтверджуємо, таким чином, що це неприйнятно, що саме в Турині, завдяки оплаченним Москвою старанням деяких місцевих політиків, відбуваються сумнівні та пропагандистські ініціативи.

Це не що інше, як ганьба і цей акт заслуговує інституційного відповіді, негайно .

Портал "Италия по-русски" провів власне розслідування, щоб розібратися в тому, що сталося.
Відкриття центру - ініціатива ультраправого політика Мауріціо Марроне (італ. Maurizio Marrone), який не так давно перебував під слідством за бійку. Другий фігурант - Елізео Бертолазо (італ. Eliseo Bertolasi), який є штатним журналістом псеадо інформаційного агентства"Sputnik".

Інформаційний портал "Sputnik" був визнаний псевдо інформаційним агентством резолюцією ЄС, цитата, - "псевдо інформаційні агентства і мультимедійні сервіси (наприклад,"Sputnik")", яке, цитата, - "використовується для того, щоб «кинути виклик демократичним цінностям», забезпечити підтримку політики Кремля всередині Росії і створити ілюзію появи "failed states" на сході Європи ".
Елізео Бертолазо працює кореспондентом на Донбасі й займається "питаннями націоналістів і самоідентифікації народів пострадянського простору".




Читайте також: Сирійські дівчата у кокошниках знялися в календарі для російських військових (фото)
Читайте також: Суд дав дозвіл на затримання Януковича
Читайте також: На Тернопільщині неповнолітні дівчата страждали від депутата-сутенера