Україна
15 грудня 2016
Нові правила розмитнення авто обкатали на кордні України
В Україні уздовж європейського кордону стали з'являтися автомайданчики з машинами, ввезеними під продажу за законом «дешеві б/в іномарки».
news-image

Їх організатори-приватники працюють виключно за рекомендаціями. А юридичні особи вдаються до формально законного прийому митно-ліцензійних складів. На звичайних авторинках ж говорять про невелике пожвавлення, викликане заробітчанами, які приїхали на новорічні свята, передає «Є!», посилаючись на Вести.

Майданчики з європейськими б/у іномароками, які перекупники останнім часом організували вздовж польського кордону з Україною, тепер є і на нашій території. Такі є в Луцьку (тамтешній автобазар знаходиться ближче всіх інших до межі, а тому відомий найнижчими цінами) і в інших областях, розташування яких, правда, відомо тільки своїм.

«Є на луцькому авторинку хлопці, це їхній майданчик, — підтвердив автоексперт Сергій Креймер. — Особливо не афішують, і ввозять туди для своїх і через своїх. А під польським кордоном таких кілька майданчиків. У Луцьк машину завозить іноземець на тимчасове ввезення, якщо клієнт вибирає машину, вони її вивозять і оформляють як ввезення на клієнта під митницю. Тобто фактично порушень немає, але без домовленості з митницею такі фінти не працюють, тим більше у них під боком. Я знаю як мінімум з десяток людей, хто там отоварився. Але там жорстке сарафанне радіо, і без рекомендації вони з чужими навіть не розмовляють. Знаю, що нібито за такі послуги беруть 100-500 євро».

За словами керівника компанії AUTO-Consulting Олега Омельницького, за схемою з тимчасовим ввезенням сотень і тисяч авто привезти не можна. Але в тому ж Луцьку обкатують і «масовий» варіант, вдавшись до хитрощів митно-ліцензійних складів.

«Це майданчики, на які можна завезти товар, не розмитнюючи його певний строк. Схема така: автомобілі завезли на такий склад і починають показувати покупцям. Якщо авто підходить, з цього складу люди розмитнюють його на себе. Скільки авто проходить через склад в Луцьку, я не знаю, але такі склади є у дуже багатьох підприємств. Автозаводи, приміром, на них вивантажують імпортне обладнання, комплектуючі, які розмитнюють невеликими партіями, замість того, щоб не вкидати відразу великі кошти на розмитнення. Інше питання, наскільки це законно щодо даного імпорту б/у авто? Напевно у митників до таких складів є багато запитань», — каже Олег Омельницький.

Він припускає, що б/у автомобілі, які представлені на складах, ввозяться на ім'я приватників, а керують продажем вже оператори-юридичні особи.

До речі, український авторинок в цьому році помітно ожив. За прогнозами AUTO-Consulting, до кінця року в Україні буде продано 64-65 тис. нових іномарок, при чому близько 50 тис. — це завезені з Європи.

«На листопад українці ввезли 11 тис. авто за зниженими акцизами. З місяця в місяць число їх росте, тому, напевно, в наступному році, якщо цей закон продовжить працювати, їх ще може заїхати 40-50 тисяч», — говорить Олег Омельницький.

На Івано-Франківському автобазарі нам розповіли, що і у них активно йшли торги, але це пов'язують з повернулися з Польщі та Росії заробітчанами.

«Від неділі до середи вже продали 4 машини. Люди перед Різдвом повертаються з роботи у Польщі, Росії, на зиму без машини залишатися не хочуть, і торгівля трохи пішла. Але сказати, що стало продаватися багато, складно. Взагалі, зараз багато людей купили на родичів по 2-3 машини і чекають, поки мине рік, щоб була можливість їх перепродати. Тоді й почнеться справжнє пожвавлення на ринку, зараз ситуація погана», — розповіла регіональний представник avtobazar.ua Марія Даниленко.

До речі, вона каже, що в Івано-Франківську активно рекламують поїздки в Польщу «на огляд» авто, які приганяють під кордон. 

«Якщо машина подобається, покупець платить «гонщинку»-посереднику 0, і «гонщик» допомагає оформити на неї документи. Наприклад, моєму знайомому тут пропонували купити «Мерседес Віто» 2005 року, а він з Польщі після такої поїздки привіз «Рено Трафік» 2011 року за менші гроші», — говорить Марія Даниленко.