Події
16 грудня 2016
Поліція затримала посадовця військкомату на хабарі
Який він отримав за «вирішення питання».
news-image

За 30 тисяч гривень головний спеціаліст пообіцяв домовитися з посадовцями ДСНС у Черкаській області, щоб ті не проводили перевірок та в подальшому не втручались у господарську діяльність підприємця. Затримали зловмисника співробітники Управління захисту економіки, слідства Нацполіції та військової прокуратури.

Крім того, оперативники Управління захисту економіки у Черкаській області ДЗЕ Нацполіції встановили, що головний спеціаліст районного військкомату раніше працював начальником районного відділу ДСНС.

За 30 тисяч гривень неправомірної вигоди він пообіцяв підприємцю домовитися з колишніми колегами, щоб ті не проводили перевірок.

За даним фактом слідчим управлінням обласної поліції  було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 369-2 (Одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.

14 грудня оперативники УЗЕ в Черкаській області, слідчі поліції області за процесуального керівництва обласної прокуратури затримали посадовця під час одержання хабара. З автомобіля правоохоронці вилучили 30 тисяч гривень, які він отримав за «вирішення питання».

Правопорушнику загрожує від 3-х до 8-ми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.