Події
16 грудня 2016
«Щоб добре служилося» - на Львівщині військові займались поборами з солдат
Підполковника і старшого лейтенанта затримано на гарячому.
news-image

На Львівщині командир батальйону та начальник взводу військової частини систематично вимагали з підлеглих неправомірну вигоду, передає «Є!» із посиланням на ГУНП.

Правоохоронці затримали підполковника і старшого лейтенанта на території військової частини під час одержання ними хабара - 7 тисяч гривень, одержаних від солдата.

Вони систематично вимагали з солдатів гроші за безперешкодне проходження служби. Так, командир батальйону з підготовки водіїв та начальник взводу військової частини вимагали від солдата-контрактника 7 тисяч гривень. За це пообіцяли не звільняти його за порушення, виявлені ними під час несення служби, - повідомили у прес-службі поліції.

Санкція статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), яку інкримінують посадовцям, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Читайте також: Тимошенко розповіла, що буде з мандатом Савченко
Читайте також: Киянин стрибнув з 9-го поверху лікарні
Читайте також: У Києві відбудеться всеукраїнська виставка спорту Sport Unit.Expo