Інтернет
16 грудня 2016
Facebook посилить боротьбу з фейковими новинами
Наразі тестується покращений механізм оскарження підозрілих публікацій.
news-image

Менеджмент соціальної мережи Facebook оголосив про посилення заходів протидії новинам, які містять фейки та містифікації, передає «Є!» із посиланням на Громадське.

Наразі тестується покращений механізм оскарження підозрілих публікацій.

Відтепер повідомити про підозру фейковості можна, клікнувши по верхньому правому кутку публікації. Таким чином, управління соцмережі зможе швидше виявляти новини з дезінформацією, містифікаціями тощо.

Ми довіряємо голосу людей і не можемо судити про правду самостійно, тому ставимось до цієї проблеми з відповідальністю. Ми сконцентрували наші зусилля на гірших із гірших, аби видалити містифікації, поширювані спамерами, для їнього ж блага, залучаючи до цього нашу спільноту, — йдеться у повідомленні.

Менеджмент соцмережі переконаний, що розширення контексту дозволяє користувачам самостійно вирішувати, чи довіряти новинам і чи їх поширювати.

Ми розробляємо програму щодо роботи з третьою стороною — організаціями, які б перевіряли факти. Ми будемо використовувати повідомлення нашій спільності разом з іншими сигналами, аби надсилати новини до цих організацій, — повідомляє керівництво Facebook.

Якщо організація з перевірки фактів позначає новину як фейкову, Facebook зробить на ній відмітку про спірність. Відмічені таким чином новини з’являтимуться внизу стрічки.

Буде можливо поширювати ці дописи, але ви бачитимете, що вони відмічені як спірні, — підкреслює менеджмент соцмережі.

Читайте також: Лікарі розповіли про стан госпіталізованої до реанімації Ади Роговцевої
Читайте також: У Тернополі вперше отримав паспорт 35-річний чоловік, якого мати 18 років не випускала з квартири
Читайте також: Коломойський погодився на націоналізацію «ПриватБанку», - джерело