Події
16 грудня 2016
Найбільш недолугі вигадки бойовиків і російської пропаганди (відео)
Відірвані від реальності зухвалі заяви.
news-image

У черговому "Топі маразмів" - відірвані від реальності зухвалі заяви ватажка донецьких бойовиків та очевидні фейки від російської пропаганди, передає «Є!», посилаючись на ТСН

Захарченко захопить Київ заради золота скіфів

Ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захаров пообіцяв захопити Київ, щоб повернути золото скіфів, яке голандський суд вирішив передати Україні, а не кримським музеям. Про це він заявив в п'ятницю, 16 грудня, у Донецьку. 

Бойовик також спробував продемонструвати обізнаність у "музейному житті". Він зокрема висловив думку, що кримський і голландський музеї повинні були домовлятися про повернення колекції між собою, а суд в процес втручатися не мав права.

Британія у небезпеці

Київ - не єдиний, кому Захарченко погрожує нападом. Близько тижня тому бойовик заявив, що після того, як вони захоплять Великобританію, настане "золота доба Росії".

"Я зараз не говорю Київ. Насправді потрібно брати навіть не Берлін. Потрібно його пройти і взяти Британію всю як таку. Ось все зло нашої російської долі - це англосакси. Тобто ми його візьмемо і за усіма нашими передбаченнями настане золота доба Росії", - сказав Захарченко під час інтерв'ю на телеканалі Царьград ТВ

Своїми грандіозними військовими планами терорист починає ділитися на 21 хвилині інтерв'ю.

Цензура на Моторолу

Після вбивства одного з ватажків бойовиків Арсенія Павлова, відомого як Моторола, російські та сепаратистські ЗМІ підхопили фейк, запущений у соцмережах.

Українське видання опублікувало скріншот з посиланням на публікуцію у соцмережах, яка наразі вже недоступна. На скріншоті - нібито лист від Мінстерства інформаційної політики за підписом міністра Юрія Стеця, у якому журналістам давали рекомендації щодо висвітлення смерті Мотороли.

В інструкції наголошується, що уряд України стурбований публікаціями, в яких йдеться про причетність СБУ й особисто президента країни Петра Порошенка до загибелі Мотороли.

У Мінстеці спростували справжність листа, зокрема показали, як виглядає справжній бланк міністерства. Також в Міністерстві звернули увагу, що підпис на фейковому бланку відрізняється від справжнього підпису Стеця. це можна перевірити, порівнявши фейковий бланк з декларацією міністра, заповненою у 2015 році.