Політика
18 грудня 2016
Оприлюднена явка виборців станом на 12.00
Найнижча явка виборців в Прісівшскій ОТГ Чаплинського району - 10%.
news-image

Почали з'являтися перші дані про явку на місцевих виборах в Україні, які проходять 18 грудня.

Інформує «Є!», з посиланням на telegraf.com.ua.

Так, на Херсонщині 18 грудня 2016 року у перших місцевих виборах в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) станом на 12.00 проголосували в цілому по області 16% виборців.

"В цілому по області станом на 12.00 на місцевих виборах в об'єднаних територіальних громадах проголосували 16% виборців. Це 5,5 тис. чоловік з 35 тис. виборців", - розповів керівник апарату обласної державної адміністрації Володимир Клюцевский.

За його словами, найнижча явка виборців в Прісівшскій ОТГ Чаплинського району - 10%, а найвища - в Мирновській ОТГ Каланчацького району - 26%.

Як зазначив Клюцевській, вибори на Херсонщині проходять спокійно, без ексцесів.

В Івано-Франківській області, станом на 12 годину, явка виборців на дільницях в Тлумацької об'єднаної територіальній громаді (ОТГ) становить 11,5%. Комітет виборців України прогнозує, що участь в голосуванні візьмуть не більше ніж 40% виборців.

"Станом на 12 годину явка виборців в Тлумацької ОТГ становить 11,5%", - повідомив голова Івано-Франківського обласного відділення Комітету виборців України (КВУ) Максим Лисюк.

Він прогнозує, що явка виборців до Тлумацької ОТГ до кінця голосування не перевищить 40%. Серед факторів, які впливають на активність виборців, в КВУ називають недільну службу в храмах, холодну погоду і пасивність до місцевих виборів.

На 12 годину на чотирьох ділянках Чмирівської громади проголосували 11,5% виборців. Про це повідомило джерело  Старобільської районної державної адміністрації.

Тим часом активіст Громадянської мережі "Опора" Володимир Смоляков, який безпосередньо спостерігає за виборами в Чмирівці і інших двох селах, розповів, що на трасі між селами Чмирівка і Запорізьке (Старобільський район) поліція зупинила автобус, що перевозив в Чмирівка групу людей.

У документах, наданих водієм представникам поліції, зазначається, що автобус рухається по маршруту Сєвєродонецьк-Чмирівка і везе людей на загальні збори, яке мало відбутися в с. Чмирівка. Однак самі пасажири розповіли, що їхали на виборчі дільниці голосувати. Вони залишили автобус і пішли в ДВК пішки (йти залишалося більше кілометра).

Обставини інциденту з'ясовуються.

Читайте також: Масштабна ДТП за участі патрульних сталась на Харківщині (фото)