Події
18 грудня 2016
Чи визнає Ватикан існування республіки «ЛНР» легітимним
В ході візиту він заявив журналістам, що Папа Римський Франциск хотів би відвідати Донбас.
news-image

  Приїзд нунція Клаудіо Гуджеротті в "ЛНР" - це добра ознака, яка свідчить про визнання республіки, а також про поступове повернення мирного життя, заявив Лайфу начальник відділу по релігії і духовності Міністерства культури ЛНР Андрій Вікторович Лицоев.

Інформує «Є!», з посиланням на life.ru.

 

 - Це ознака того, що все-таки у нас мирне життя буде відновлюватися. Візит посла Ватикану, особисто я вважаю, ознака визнання. Якщо вони вважають, що якщо сюди можна повертатися, то це вже чудово. З боку ЛНР хочу заявити, до всіх традиційних конфесій, які знаходяться на території ЛНР, у нас дуже добре і доброзичливе ставлення. Нікого ми не збираємося обмежувати, ні тим більше виживати, - сказав Лицієв.
- Проводилася церковна служба, після якої він (посол Ватикану - прим. Лайфа) побував в Луганській єпархії і зустрівся з владикою Митрофаном нашим, предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату в приватній бесіді, так як він виявив бажання, щоб при його розмові з владикою НЕ було преси, щоб інформація не виходила за рамки їхньої бесіди. Я так думаю, що зустріч носила дружній характер, - пояснив він.


Він також розповів про зустріч посла папської держави з предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату владикою Митрофаном.

Посол Ватикану архієпископ Клаудіо Гуджеротті сьогодні прибув з візитом до Луганської Народну Республіку. Він провів богослужіння в кафедральному католицькому соборі Луганська. В ході візиту він заявив журналістам, що Папа Римський Франциск хотів би відвідати Донбас. Нагадаємо, що напередодні посол Ватикану побував в Донецьку.

Читайте також: Киянин намагався провезти арсенал зброї через блокпост на Донеччині