Україна
19 грудня 2016
Християни східного обряду відзначають День Святого Миколая
За народним повір'ями саме в цей день він спускається на землю з небес і обходить увесь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість.
news-image

У понеділок, 19 грудня, православні та греко-католики шанують святого Миколая Чудотворця. Католики відзначили це свято 6 грудня, передає «Є!» із посиланням на Zn.ua.

За народним повір'ями саме в цей день він спускається на землю з небес і обходить увесь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість.

Це релігійне свято набуло особливого значення для дітей. Згідно традиції, якщо дитина була слухняною і чемною протягом усього року, вона отримує подарунок.

Історично свято приурочене до дня преставлення Миколая, архієпископа Мир Лікійських (Візантії), який помер близько 345 року. Походження звичаю дарувати дітям подарунки приписують історії, коли він, ще не будучи єпископом, нібито врятував кількох дівчат від безчестя. Вони жили в бідній родині і не мали приданого, а тому, згідно з тодішнім місцевим звичаям батько мав намір відправити їх заробляти блудом. Миколай, дізнавшись про це, скористався спадщиною свого заможного батька – три ночі він пробирався в їх будинок і кожен раз непомітно закидав крізь вікно у кімнату, де ночували сестри, шмат золота.

До цього дня у багатьох містах України закінчується підготовка до різдвяних святах, відкриваються новорічні ялинки і святкові резиденції, в яких діти можуть поспілкуватися з Миколою і загадати заповітне бажання.

Читайте також: «ПриватБанк» буде продано - Данилюк
Читайте також: Кличко просить Кабмін не приймати транспортну ініціативу Мінінфраструктури
Читайте також: Стало відомо, хто став новим головою правління Приватбанку