Світ
19 грудня 2016
«Менеджер попросив пересісти» - гравець «Шапекоенсе» розповів, як він вижив в авіакатастрофі (відео)
У авіакатастрофі загинула 71 особа, вижили тільки шестеро.
news-image

Як відомо, у ніч на 20 листопада в Колумбії розбився літак, в якому перебувала бразильська футбольна команда «Шапекоенсе», передає «Є!» із посиланням на Медуза.

Загинула 71 особа, вижили тільки шестеро. Серед них - захисник «Шапекоенсе» Алан Рушель.

У середині грудня він знайшов в собі сили дати прес-конференцію, під час якої розповів, що врятувався випадково.

Вже в перші години після авіакатастрофи повідомлялося, що Алан Рушель отримав найменші пошкодження серед всіх тих, хто вижив: у нього діагностували численні ушкодження рук, ніг і голови, а також перелом хребта - але жодна з цих травм не загрожувала життю.

Рушель був у свідомості і просив рятувальників знайти його обручку, що злетілися з руки під час удару.

17 грудня Рушель дав прес-конференцію, на якій розповів, як вийшло, що він вижив. За словами захисника, він сидів в хвості літака. Уже під час польоту до нього підійшов менеджер клубу Каду Гаучо і попросив пересісти - він хотів, щоб журналісти, які також перебували в салоні, сиділи однією групою.

Спочатку Рушель не хотів пересідати. Його умовив воротар Джексон Фолманн, поруч з яким і звільнилося місце. У підсумку обидва вижили - правда, Фолманну лікарі ампутували частину ноги.

Пояснити, чому я вижив в авіакатастрофі, може тільки Бог. Він дав мені другий шанс, - сказав Рушель.

На прес-конференції захисник також заявив, що хоче відвідати сім'ї загиблих одноклубників. І ще - що планує знову грати в футбол. За «Шапекоенсе».

Читайте також: «Різдвяна історія» - Тіна Кароль випустила дитячу книгу