Світ
19 грудня 2016
Січневий випуск «National Geographic» вийде з дитиною-трансгендером на обкладинці (відео)
Видавці "NatGeo" почули від читачів як вдячність, так і непорозуміння. Багато хто погрожує скасувати підписку на видання.
news-image

Черговий випуск журналу "National Geographic" у січні вийде зі знімком дитини-трансгендера на обкладинці, передає «Є!» із посиланням на УП.

Вибір видання пояснила його головна редакторка Сюзан Гольдберг.

Ми присвятили номер питанням гендеру у часи, коли погляди на стать швидко змінюються. Багато людей говорять про Ейвері Джексон, 9-річну дівчинку з Канзасу, яка стала першою людиною-трансгендером, яка з'явилася на обкладинці "National Geographic", – написала Гольдберг.

Перед виходом нового номера, команда журналу розмістила світлину з Ейвері у профілях Instagram, Facebook і Twitter, спровокувавши 10 тисяч читачів висловлювати свої думки з цього питання.

Погляди розділилися – творці "NatGeo" побачили і дописи вдячності та гордості, і люті відгуки. Багато хто погрожував навіть скасувати підписку на видання.

Ейвері Джексон зі своїх 9 років відверто говорить про свою гендерну роль останні 4 роки. Дитина народилася хлопчиком. 

Її мама веде YouTube-канал, де публікує відео на тему трансгендерності, дає поради іншим батькам, яких спіткала схожа історія. Крім того, на каналі є кілька відео, де Ейвері сама розповідає про те, як зрозуміла, що вона – дівчинка.

Ейвері розповідає, що коли була в дитячому садку, постійно одягала сукні й тішилася цьому. Побачивши перші прояви у дитини, батьки звернулися до лікаря.

Тепер 9-річна дитина пригадує:

Він сказав, що все буде добре, тільки батькам потрібно дозволити мені бути дівчинкою.

Батьки решти дітей переймалися щодо того, що у компанії їхніх нащадків є дитина-трансгендер.

Тоді Ейвері припинила ходити у садок – "мені важливіше було бути собою, навіть якщо коли довелося втратити всіх друзів".

Найкраще з того, що я дівчинка, – мені більше не треба прикидатися хлопчиком, – говорить Ейвері.
Читайте також: У Росії зростає кількість загиблих від отруєння «глодом»