Війна
19 грудня 2016
Українські військові готуються до наступу бойовиків вже цієї ночі
Бойовики не відмовились від своїх планів йти в наступ.
news-image

Через загострення на фронті на сьогодні констатують найбільші втрати за останні 5 місяців. У штабі АТО підтвердили загибель п'ятьох військових, 6 поранених і 10 - травмованих і контужених, передає «Є!», посилаючись на ТСН.

Постраждало більше: 21 боєць, при журналістах доставили ще 3 людей, за неофіційною інформацією, поранених 8. Усе через важкі бої на Світлодарській дузі, які тривають і досі. Там бойовики застосовують переважно важку артилерію.

На передову журналістів не допускають, але військові повідомляють, що це була контратака.

"Те, що наші військові пішли першими у наступ, я повністю спростовую. Бо ворог спочатку почав артилерійську підготовку, потім пішов у наступ", - розповів глава прес-центру штабу АТО Григорій Мазур.

Військові чекають важкої ночі, адже за їхньою інформацією, бойовики не відмовились від своїх планів йти в наступ.

"Зараз йде нарощування сил противника, йде перегрупування противника, ми готуємося до нової атаки", - розповів заступник командира бригади ЗСУ.

Також стало відомо, шістьох бійців зі Світлодарської дуги цієї ночі було доправлено до Харківського військового шпиталю.

Поранених серед них четверо, ще двоє - зазнали травм під час боїв. У військових стан різної важкості. За словами лікарів, їхньому життю наразі ніщо не загрожує.

Медики провели всі необхідні операції. Лише один боєць чекає на втручання, лікарі намагатимуться дістати снайперську кулю, яка застрягла у плечі.