Суспільство
20 грудня 2016
У Польщі висунуто звинувачення чоловіку, який вигукнув на марші «Смерть українцям!»
Підозрюваний категорично заперечує, що саме він вигукував ці гасла.
news-image

У Польщі висунуто звинувачення 30-ти річному поляку за висловлювання погроз щодо українців та за заклик до ненависті на національному ґрунті. Про це повідомляє Gazetaprawna.pl, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Підозрюваний Адріан Н. є мешканцем міста Ропчице та має вищу освіту. На основі висунутих звинувачень йому загрожує від 3 місяців до 5 років позбавлення свободи.

За словами прокурора Марти Пентковської, прес-секретаря прокуратури в Перемишлі, підозрюваного, який зізнався, що брав участь у марші, можна побачити у двох відеозаписах, зроблених на вулицях Перемишля.

На одному із відео можна побачити та почути, які він кричав: "Польський Перемишль, польський Львів", а на другому відео чути його заклик: "Смерть українцям".

Повідомляється, що підозрюваний категорично заперечує, що саме він вигукував ці гасла.

Прокурор додала, що автор другого відео впізнав підозрюваного та вказав, що саме він вигукував антиукраїнські гасла.

Враховуючи те, що підозрюваний не визнає, що викрикував "Смерть українцям", а свідок його впізнав і підтвердив, що кричав він, то необхідно буде провести ідентифікацію голосу на записі, - повідомила Пентковська.

Повідомляється, що організатори маршу заявляють, що зроблене відео є провокацією та висловлюють сумніви щодо самого запису.

Нагадаємо, у польському Перемишлі 10 грудня учасники "Маршу орлят перемишльських і львівських", що відбувся під патронатом мера міста, кричали "Смерть українцям".

Скарга була зроблена на основі опублікованого в інтернеті відеозапису, зробленого, ймовірно, з вікна Українського народного дому (Народний дім) в Перемишлі, на якому можна почути викрик "Смерть українцям".

Читайте також: «ПриватБанк» заморозив гроші юридичних осіб
Читайте також: У Москві застрелено російського дипломата
Читайте також: В Анкарі після вбивства посла РФ стріляли під посольством США