Суспільство
20 грудня 2016
Як розважалися українці протягом року - дослідження
Аналітики відстежили, як і де розважалися українці, а також які типи заходів були популярні по регіонах.
news-image

Інтереси українців істотно відрізняються в залежності від території їх проживання. Так, за даними дослідження аналітичного центру білетного сервісу Karabas.com, найбільш активно відвідують різні заходи в столиці, а також на Півдні та Сході країни, при цьому Західна Україна відрізняється крайньою пасивністю, передає «Є!»

Квитковий сервіс Karabas.com продає квитки на різні види розважальних і освітніх заходів по всій країні. Підводячи підсумки 2016 року, аналітики відстежили, як і де розважалися українці, а також які типи заходів були популярні по регіонах.

Так, виявилося, що найбільш затребувані освітні семінари в Південних і Східних областях, а саме в Дніпрі, Харкові та Одесі.

У Києві кількість проданих квитків на семінари істотно вища, але інші типи столичних заходів в рази популярніші. Понад 85% квитків в театри продається в столиці, Дніпрі та Харкові. Крім того, 80% всіх квитків продавалося на концерти в Києві, слідом йдуть Дніпро з 5% і Харків з 3%, тоді як на всі інші регіони припало лише 12% квитків.

Клубне життя також зосереджена в столиці, але вже в меншому обсязі – тільки 70% від усіх проданих квитків на клубні заходи. При цьому вся Західна Україна, а також Черкаси, Кропивницький, Запоріжжя та Чернігів на загальному тлі вкрай пасивні і продаж квитків на заходи там в рамках статистичної похибки.

Про компанію:

Karabas.com — національний білетний оператор і онлайн-сервіс з продажу квитків на розважальні заходи в Україні: концерти, театральні та циркові вистави, тренінги та семінари, шоу, фестивалі, екскурсії, дитячі та спортивні події. У 2012 році Karabas.com виграв державний тендер на впровадження системи e-ticket та створив єдину електронну систему для продажу квитків у театри та на концерти по всій Україні. Компанія була заснована в 2010 році і на сьогоднішній день сервіс продає квитки більш ніж на 1500 заходів по всій Україні.

Читайте також: Як виглядає головна ялинка країни? (фоторепортаж)
Читайте також: Масштабна пожежа у Харкові: над містом розповзається хмара чорного токсичного диму
Читайте також: У Польщі висунуто звинувачення чоловіку, який вигукнув на марші «Смерть українцям!»