Резонанс
20 грудня 2016
Стало відомо, куди відправлять дітей 20-річної матері, що заморили свого сина голодом
Жінці загрожує до восьми років в'язниці.
news-image

Дочок 20-річної матері, яка заморила голодом до смерті свого однорічного сина, забрали в патронатну сім'ю. Про це "Сегодня" розповів Микола Кулеба, уповноважений президента з прав дітей, передає «Є!»

За його словами, пошук нової сім'ї для дітей буде залежати від рішення суду.

У той же час захист матері подав апеляцію, вимагаючи суд пом'якшити запобіжний захід.

Нагадаємо, жахливий випадок, що сколихнув всю країну, стався два тижні тому в Голосіївському районі столиці. Уродженка Миколаївської області, 20-річна Владислава, залишила без нагляду на орендованій квартирі своїх маленьких дітей - дворічну Аню і однорічного Данила. Діти просиділи під замком дев'ять днів без води і їжі. Весь цей час дівчина провела у коханого, від якого в кінці жовтня народила дівчинку Софію.

Повернувшись, Владислава виявила, що її син помер, а дочка знаходиться без свідомості. Про це вона повідомила в поліцію. Під час розслідування стали спливати й інші страшні подробиці.

Як з'ясувалося, хлопчик помер через 6 днів, а дівчинка просиділа в квартирі з трупом братика три дні. З їжі у малечі було кілька цукерок, а перед відходом горе-матір навіть закрила вхідні двері в кімнату, щоб вони не вибралися.

За словами дівчини, вона не любила своїх дітей і хотіла здати їх до притулку. Зі свідчень родичів, друзів і інтернет-листування Влади стало відомо, що вона постійно зверталася до них з проханням про фінансову допомогу, кажучи, що у Ані пухлина головного мозку і потрібне лікування, але це лікарі спростували, - розповів Кулеба.

За рішенням Голосіївського райсуду дівчину взяли під варту на 60 діб без права внесення застави. Їй загрожує до 8 років в'язниці.

Захист дівчини подав до суду апеляцію, вимагаючи змінити утримання під вартою на більш м'який запобіжний захід.

Засідання в Апеляційному суді мало відбутися вчора, але його перенесли на наступний тиждень. Поки не надійшли матеріали справи з райсуду, - пояснили нам в столичній прокуратурі.

Аня, за життя якої лікарі боролися кілька днів, і новонароджена Софія зараз знаходяться в прийомній сім'ї.

Аня почуває себе нормально, але їй потрібне постійне спостереження. Наскільки дівчинка змогла відновитися морально, можна буде сказати через місяць. Зараз малятку потрібно якийсь час побути в сім'ї. Чи знайдуть дівчаткам нові сім'ї, вирішить суд. Спочатку батьків потрібно позбавити батьківських прав, - говорить Кулеба.

Маленького Данила поховали в Чернігівській області, звідки родом бабуся його батька.

Родичі Владислави не можуть повірити в те, що трапилося. На своїй сторінці в соцмережах вона розміщувала фото своїх дітей, називаючи їх "мамина радість" і "моя любов".

Читайте також: Футболіст збірної України купив для армії безпілотник
Читайте також: В ЄС дали «зелене світло» безвізу з Грузією
Читайте також: Сьогодні виповнилося б 42 роки оперному співаку та захиснику України Василю Сліпаку