Події
20 грудня 2016
На Київщині хімік-піротехнік підстрелив поліцейського та застрелився
Молодик ховався від правоохоронців упродовж 3-х днів.
news-image

27-річний житель м. Славутич, що на Київщині, вночі 16 грудня, у батьківській квартирі, проводив хімічні досліди. У результаті чого сталося 2 потужні вибухи. Тоді налякані сусіди викликали поліцейських і вказали на пошкоджені вікна, передає «Є!» із посиланням на поліцію Київської області.

Молодик одразу ж втік. При огляді його кімнати поліцейські виявили величезну кількість різноманітних хімічних інгредієнтів, з яких він виготовляв піротехнічні та вибухонебезпечні предмети, а також порох, холодну зброю та учбові гранати.

Упродовж 3-х днів правоохоронці розшукували підозрюваного, який ніде не працював і практично ні з ким не спілкувався.

19 грудня, близько 12.30 години, біля місцевої загальноосвітньої школи №1, персонал навчального закладу запримітив розшукуваного молодика та повідомив старшому інспектору Славутицької поліції, який перебував поряд. При спробі затримання, підозрюваний одразу розпочав стрільбу. Одна із куль влучила у праву ногу поліцейському.

Із вогнепальним пораненням капітан поліції почав наздоганяти втікача, попереджуючи перехожих людей про небезпеку, аж раптом злочинець різко зупинився та здійснив постріл собі в голову.

На місце події одразу ж прибули швидка допомога та поліцейські. Біля стрільця виявили 4 пістолети та рюкзак із невідомим вмістом, що наразі перевіряють спеціалісти-вибухотехніки.

Медики боролися за життя 27-річного молодика, але вогнепальне поранення виявилося не сумісне з життям - він помер не приходячи до свідомості.

30-річного поліцейського прооперували. Табельна вогнепальна зброя та спеціальні засоби під час затримання злочинця правоохоронцем не застосовувалися.

На даний час слідчими відкрито кримінальні провадження за ст.348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) та ч.1 ст.115 (умисне вбивство, із додатковою кваліфікацією – самогубство) КК України. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Стало відомо, куди відправлять дітей 20-річної матері, що заморили свого сина голодом
Читайте також: Викрадачі Тараса Познякова ховалися в квартирі співачки Віри Брєжнєвої
Читайте також: З'явилося повне відео вбивства посла РФ в Туреччині