Війна
21 грудня 2016
« Я не хочу на свободу такою ціною», - сказала екс-полонена «ДНР»
Вона, і багато її знайомих по полоні були б проти подібного нерівноцінного обміну.
news-image

Україна не повинна погоджуватися на звільнення полонених, якщо ціна цього - національні інтереси країни; багато українських полонених, що утримуються на окупованому Донбасі, готові залишитися в полоні, щоб не допустити цього.

Інформує «Є!», з посиланням на mediastealer.com.

Таку думку під час прямого ефіру в "Обозревателе" висловила звільнена з полону терористів на Донбасі журналістка Марія Варфоломєєва.

"Я згодна, потрібно звільняти полонених, але є інтереси держави. Віддавши полонених, ми можемо втратити набагато більше. Вони будуть захоплювати в полон все більше і більше людей, щоб обміняти їх несумірні речі. Наприклад, вони скажуть:" Візьміть п'ять ваших заручників, а ми отримаємо місто Маріуполь ", - припустила вона.

У цьому контексті вона запевнила, що і вона, і багато її знайомих по полоні були б проти подібного нерівноцінного обміну. 

"Я не хочу на свободу за всяку ціну", - заявила Варфоломєєва.
"Я знаю, як це важко, коли ти ізольований і тобі здається, що твоє життя закінчилося. Але навіть тоді я не хотіла, щоб Україна, звільнивши мене, втратила свої інтереси", - додала вона.
Відносно особистої ініціативи зі звільнення полонених народного депутата України Надії Савченко журналіст помітила: "Тут все дуже прозоро. Кремль хоче показати: ведіть переговори на рівні Савченко і бойовиків, а ми тут ні при чому, ми не сторона конфлікту".

Варфоломєєва також засумнівалася в тому, що ватажків терористів можна називати "нормальними людьми".

"Вони нормальні люди? Але вчора ці люди вбили п'ять наших людей. Ці люди прагнуть вбивати українців. І ми будемо говорити, що це представники Донбасу? Це терористи, які захопили владу", - підкреслила вона.

Як писав "Обозреватель", один з ватажків "ДНР" Пушилін Денис Володимирович заявив про те, що терористи "республіки" сподіваються, що процес обміну полоненими буде "розморожений" і до кінця року відбудеться хоча б частково.

Читайте також: Страшне ДТП із участю військових на Донеччині