Україна
21 грудня 2016
«ПриватБанк» не володіє операційною системою для «Приват24»
Хмарна операційна система Сorezoid, на базі якої працює Приват24, не належить Приватбанку.
news-image

"ПриватБанку" належить тільки аккаунт в хмарній системі Corezoid, якщо хостинг в ній не буде вчасно оплачений, "Приват24" автоматично відключиться, передає «Є!», посилаючись на Ain.ua.

"Компанія Middleware (американська компанія, що володіє Corezoid - ред.) Не належить "ПриватБанку", так само як компанії Amazon, Google та інші IT-компанії ... У "ПриватБанку" є аккаунт в Сorezoid і всі процеси (алгоритми) всередині цього аккаунта є власністю банку", - заявив засновник і CEO Corezoid Олександр Вітязь (також є заступником голови правління "ПриватБанк" і керівником Центру електронного бізнесу).

На сайті установи повідомлялося, що "ПриватБанк" є інвестором Corezoid. Але як говорить Витязь, Corezoid - незалежна американська хостинг компанія, яка продовжує роботу і просуває свій продукт на глобальному ринку.

За словами Витязя, зараз у Corezoid діє старий контракт "з дуже оптовими цінами для "ПриватБанку".

"Економічної необхідності його переукладати немає, але треба розуміти, що якщо рахунки за хостинг вчасно не оплачені, то все вимкнеться автоматично", - підкреслив він.

Раніше голова Національного банку Валерія Гонтарева не змогла спрогнозувати долю системи "Приват 24" після націоналізації "ПриватБанку".

Згодом перший заступник голови правління ПриватБанку Олег Гороховський у коментарі у Facebook написав, що "Приват24" тепер належить державі.

Нагадаємо, що 18 грудня 2016 року Рада національної безпеки і оборони і Кабінет міністрів України на засіданні ввечері прийняли рішення про націоналізацію (перехід в державну власність) Приватбанку.