Суспільство
22 грудня 2016
Суд виніс вирок двум прокурорам Краматорська
Були затримано 6 квітня 2015 року.
news-image

У прокуратурі йде процес очищення. Про це заявила  прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган у Facebook, пердає «Є!».

Вона повідомила, що за результатами судового розгляду Ізюмським міським судом Харківської області винесено обвинувальний вирок стосовно колишнього прокурора Краматорська Андрія Сухинина і його заступника Романа Гапеева.

Сухинин і його заступник Гапеев визнані винними в скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання хабара в особливо великих розмірах -" ГОРДОН "), і кожному з них призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на вісім років з позбавленням права займати посади, пов'язані з адміністративно-господарськими обов'язками, терміном на три роки і з конфіскацією всього належного їм майна , - підкреслила вона.

Колишньому начальнику сектора місцевого Управління по боротьбі з економічними злочинами (УБЕЗ) Краматорського УМВС Віталію Яремко, який був задіяний у корупційній схемі, суд призначив штраф у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням адміністративно-господарських обов'язків, строком на три року.

Прокурор Краматорська і його зам були затримано 6 квітня 2015 року. Під час слідчих дій у них були вилучені $ 110 тис. І 2 млн 750 тис. Грн, в тому числі у вигляді хабарів. У прокуратурі заявили, що у чиновників були вилучені документи і записи, які беззаперечно свідчать про систематичне, щомісячному одержанні хабарів від підприємців. Наручники на прокурора Краматорська наділи прямо під час церемонії представлення нового прокурора Донецької області.