Світ
22 грудня 2016
МЗС РФ про розширення США антиросійських санкцій: Нові рестрикції, природно, без реакції не залишаться
Марія Захарова: Ми самі визначимо конкретні форми, час і охоплення відповідних заходів.
news-image
Вашингтону час засвоїти, що спроби "покарати" Росію за допомогою санкцій "безперспективні і приречені на провал", - заявила речник міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова.

У Росії з жалем сприйняли рішення влади США в черговий раз розширити антиросійські санкції в контексті подій в Україні, йдеться в офіційному коментарі речника міністерства закордонних справ РФ Марії Захарової.

Викликає подив сам факт подібної зацикленості адміністрації Обами на наданні усілякого тиску на Росію. Замість того, щоб впритул зайнятися координацією зусиль у боротьбі з новими викликами сучасності, в першу чергу тероризмом і екстремізмом, в Білому домі продовжують намагатися болісно нас" покарати, - зазначила вона.

Захарова заявила, що санкції приречені на провал: "Вашингтону давно пора засвоїти, що ці спроби безперспективні, приречені на провал, а нові рестрикції, природно, без реакції не залишаться. Ми самі визначимо конкретні форми, час і охоплення відповідних заходів".

Відносно Росії були введені економічні санкції Сполученими Штатами, Євросоюзом і деякими іншими країнами навесні 2014 року, після того, як Росія анексувала української півострів Крим і почала військову агресію на сході України. Санкційні пакети кілька разів розширювалися і посилювалися. Останній раз США продовжили санкції проти Росії в березні 2016 року.