Політика
23 грудня 2016
Результат допиту Онищенка через відеозв'язок
СБУ заявили про початок досудового слідства щодо Онищенка за ознаками державної зради.
news-image
"Буквально 15 хвилин тому закінчився допит Онищенка", - повідомив ввечері у четвер, 22 грудня, в ефірі телеканалу "112 Україна" начальник відділу САП Олександр Омельченко.

 Він зазначив, що допит тривав близько двох годин і був перерваний за ініціативою самого Онищенка, який, утім, виявив намір продовжити розмову згодом.

Інформує «Є!», з посиланням на ukr.obozrevatel.com.

За словами представника прокуратури, Онищенко під час допиту підтвердив раніше наведені в ЗМІ висловлювання з приводу корупційних дій та інших злочинів вищих посадових осіб України. 

"Надані їм відомості будуть досліджені в рамках кримінального провадження і у разі встановлення будуть завершені досудовим розслідуванням, і обвинувальний акт буде спрямований до суду", - зазначив Омельченко, не навівши інших подробиць.

Як повідомлялося, Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів з "Укргазвидобуванням". Внаслідок цієї схеми, як підозрюють, держава зазнала збитків на суму близько трьох мільярдів гривень. У Службі безпеки України (СБУ) також заявили про початок досудового слідства щодо Онищенка за ознаками державної зради.

На початку грудня Онищенко, котрий перебуває за межами України, звинуватив адміністрацію українського президента Петра Порошенка в "купівлі" голосів у парламенті через нього і кількох інших депутатів. Сам Онищенко твердить, що записував свої розмови з президентом Порошенком та іншими відомими політиками на диктофон, що був у ручному годиннику. Він повідомив, що передав цю інформацію американським спецслужбам 29 листопада.

Як нещодавно повідомляла DW, Онищенко намагається скасувати ордер на свій арешт у Німеччині, де він має власний маєток.

Читайте також: Турчинов побував на передовій на Світлодарській дузі (фото, відео)