Війна
23 грудня 2016
Бойовики розсилають фото вбитих полонених зі Світлодарської дуги
Журналісти повідомляють, що фото загиблих українських бійців не лише публікували в мережі, але й слали українським телеканалам.
news-image

Журналісти й волонтери повідомляють, що бойовики розсилають фото й відео трьох осіб, нібито взятих у полон на Світлодарській дузі й убитих на окупованій території. Про це пишуть, зокрема, координатор групи "Стоп терор" Семен Кабакаєв і волонтер Мирослав Гай. За інформацією останнього, фото надіслали, зокрема, "112 каналу", передає «Є!» із посиланням на УП.

Речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник повідомив "Українській правді", що, за офіційною інформацією, один боєць зник безвісти, – і не виключив, що він потрапив у полон.

Раніше речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко повідомляв, що 18 грудня на Світлодарській дузі один військовий ЗСУ потрапив у полон.

Не виключено, що бойовики могли взяти в полон і добровольців, але підтверджень цієї версії в "Української правди" немає.

Кабакаєв написав у Facebook, що "трьох наших хлопців немає в живих" після боїв на Світлодарській дузі.

Двоє були на полі, забрали їх чи то місцеві бойовики, чи то найманці з РФ, поки невідомо. Бійці були поранені, їх зняли на відео й передали нашим як підтвердження того, що вони в супротивника... Провести обмін не вдалося... Потім їх перевезли в Дебальцеве, знущалися й мучили, врешті убили. Звірячі фото з катуваннями й тілами одразу надіслали нам як підтвердження того, що вони 200-ті, – повідомив він.
Третій нібито зник безвісти. Ми подали запит – і виявилося, що, за їхніми даними, він у полоні, але підтвердження ми не знайшли. Кілька годин тому (22 грудня), третій опинився у нас, кілька пострілів у голову, – написав Кабакаєв і додав, що на ресурсах в ОРДЛО й Росії поширюють фото й відео на доказ того.

 

Мирослав Гай також повідомив:

Убили й третього полоненого.

Він написав, що фото загиблих замучених українських героїв не лише публікували в мережі, але й слали українським телеканалам з російського e-мейлу, супроводжуючи коментарями. Зокрема, йому переслали такі фото зі "112 каналу".

Як відомо, 18 грудня у районі Світлодарської дуги бойовики намагалися вибити передові підрозділи Збройних сил України з позицій, але зазнали поразки в бою. З боку ЗСУ загинули 5 військовослужбовців, 6 зазнали поранень, а втрати противника склали не менше 25 бойовиків, ще близько 30 отримали поранення.

Пізніше підтвердилася інформація, що один боєць Збройних сил України тоді потрапив у полон, до цього він вважався зниклим безвісти.

19 грудня бойовики поновили обстріли позицій ЗСУ на Світлодарській дузі.        

Читайте також: Москаль: «Через держкордон на Закарпатті знову пішли фури з контрабандними сигаретами»
Читайте також: Український чиновник отримував хабарі від ізраїльської фармкомпанії за просування лікарських засобів
Читайте також: У Британії стався четвертий тюремний бунт за два місяці