Резонанс
23 грудня 2016
Влада Криму виручила понад 647 мільйонів від продажу майна Коломойського
Аукціон з продажу майнового комплексу ялтинського санаторію “Форос”, що належить Коломойському.
news-image

Влада окупованого Криму виручили від продажу раніше націоналізованого майна українського олігарха Ігоря Коломойського понад 1,5 мільярда рублів (647,82 млн грн за курсом).

Про це повідомила “міністр майнових і земельних відносин республіки” підконтрольного Росії “уряду” Анна Анюхіна, передає «Є!», посилаючись на 112 Україна.

“Цьогоріч було продано майно санаторію “Форос” – це приблизно 1 мільярд 200 мільйонів (рублів, – ред.). Ця сума повністю перерахована вкладникам. Після цього було продано ще п’ять комерційних об’єктів на суму 304 мільйони рублів”, – сказала Анюхіна.

Вона також повідомила, що на сьогоднішній день готові до продажу ще близько десяти об’єктів, які виставлять на аукціон у першому кварталі 2017 року.

“Вісім з них – це нежитлові і житлові приміщення. Щодо об’єктів будуть повторно проводитися аукціони, тому що не на всі об’єкти відразу знаходяться покупці. Початкова вартість всіх десяти об’єктів приблизно 460 мільйонів рублів”, – додала Анюхіна.

У Криму 3 лютого відбувся аукціон з продажу майнового комплексу ялтинського санаторію “Форос”, що належить Коломойському. Переможцем торгів стала “Федерація профспілок Республіки Татарстан”, яка купила санаторій “Форос” Коломойського за 1,429 млрд руб.

Російський парламент Криму у вересні 2014 р. прийняв рішення про “націоналізацію” майна Коломойського, яке знаходиться на території анексованого Росією Криму.

Нагадаємо також, що 18 грудня уряд України націоналізував ПАТ “ПриватБанк”. 21 грудня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство фінансів України підписали договір про продаж 100% акцій “ПриватБанку: Мінфін придбав 100% акцій за одну гривню. Прийняте рішення пояснили необхідністю, оскільки банк перебував у складному становищі. Міжнародні фінансові інститути підтримали це рішення.