Події
23 грудня 2016
ГПУ підозрює Правий сектор у вбивстві силовиків
Активістів Майдану перевірять на предмет причетності до вбивств.
news-image

Генпрокуратура проводить перевірку партії “Братство” і організації “Правий сектор” щодо причетності у вбивстві правоохоронців під час Євромайдану. Про це в ефірі 112 каналу повідомив керівник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.
 

Розслідування ведеться перш за все стосовно осіб, які могли б перебувати в тій чи іншій організації. Встановлюються обставини — це була крайня необхідність, або провокація, або це було вбивство. Проводяться слідчі дії, обробляється інформація, - повідомив Горбатюк.


У свою чергу Артем Скоропадський, представник “Правого сектора” зазначив, що поки не отримував офіційної інформації від ГПУ.

Ніякої інформації від ГПУ немає, дізнаємося все з новин. Три роки минуло, а слідчі дії ведуться тільки зараз. Ніяких вбивств на Майдані не було, була кривава розправа над майданівцями, і активісти давали відсіч, коли міліціонери стріляли, - сказав Скоропадський.


У постановах Печерського районного суду (1, 2, 3, 4,) від 16 грудня, оприлюднених у межах Єдиного реєстру судових рішень, стверджують, що Генпрокуратура розслідує вбивство 13 співробітників Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ і бійців спецпідрозділу “Беркут” 18-20 лютого 2014 року.
 

Щодо предмету причетності до вчинення вказаних злочинів перевіряються особи з числа членів організації “Правий сектор”, які в період акцій протесту і після їх закінчення займали шостий поверх готелю Дніпро, звідки вони були виселені в січні 2015 року, - йдеться в тексті документа.
Читайте також: Пілот захопленого лівійського літака розповів, куди хотіли летіти викрадачі
Читайте також: Гройсман - студентам: Ні вам, ні мені ваш диплом не потрібен (відео)
Читайте також: Журналіст - Путіну: «Для українців росіяни назавжди залишаться окупантами» (відео)