Суспільство
25 грудня 2016
Київський аеропорт планує закрити рік з рекордним прибутком
В 2016 році українські авіакомпанії збільшили перевезення пасажирів.
news-image

Найбільший в Україні державний міжнародний аеропорт «Бориспіль» очікує за підсумками 2016 року одержати більш 1,2 млрд грн чистого прибутку. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ході «Години уряду» у Верховній Раді, передає «Є!».

Відзначимо, раніше підприємство закладало у фінансовий план на цей рік отримання близько 600 млн грн прибутку.

Міжнародний аеропорт« Бориспіль »завершує рік з прибутком в понад 1,2 млрд грн, аеропорт увійшов до списку найбільших платників податків України, цього не було ніколи, - повідомив Омелян.

Він також підкреслив, що в 2016 році українські авіакомпанії збільшили перевезення пасажирів у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року на 29% - до близько 8 млн осіб, з яких понад 1,5 млн складають транзитні пасажири.

Ми почали реалізацію цільової програми розвитку регіональних аеропортів, активно розвиваються старі регіональні аеропорти - Львів, Херсон, Запоріжжя, Чернівці, Рівне, Кривий Ріг, Житомир, частина з них дають збільшення пасажиропотоку на 65%, - додав міністр.


Він також відзначив 100-відсоткову готовність України підписати угоду про спільний авіаційний простір (т.з. "відкрите небо») з Європейським Союзом.