Світ
25 грудня 2016
Центр європейської політики: Україна виконала лише 8 з 44 зобов'язань, визначених в Угоді про асоціацію з ЄС
Український центр європейської політики провів моніторинг виконання критеріїв Україною Угоди про асоціацію з ЄС.
news-image

Згідно з моніторингом "Українського центру європейської політики", 28 зобов'язань знаходяться в процесі адаптації.

На сьогодні Україна повністю виконала лише 8 з 44 зобов'язань щодо Угоди про асоціацію з Європейським союзом.
Про це свідчать результати дослідження "Україна і Угода про асоціацію: моніторинг виконання з 1 липня по 1 листопада 2016 року", проведеного "Українським центром європейської політики".

Згідно з документом, всього Україна зобов'язана імплементувати близько 350 європейських актів до 2025 року. Ще 28 зобов'язань знаходяться в процесі адаптації, і по восьми - адаптація взагалі не відбувається.

У центрі нагадали, що відповідно до взятих на себе зобов'язань по СА, Україна за період з 1 липня 2016- го по 1 листопада 2016- го мала адаптувати 44 акту ЄС в сферах енергетики, навколишнього середовища, громадського здоров'я, соціальної політики, діяльності компаній, оподаткування та державних закупівель.

Найбільш успішними сферами стали державні закупівлі та енергетика, де ведеться системна робота по наближенню українського законодавства до законодавства ЄС. В інших сферах робота по виконанню євроінтеграційних зобов'язань знаходиться на різних стадіях виконання, від законодавства, що регулює справляння акцизного збору, де для повної імплементації вимог ЄС залишилося прийняти декілька технічних правок, до регулювання в сфері навколишнього середовища, в якій адаптація відбувається дуже повільно, - йдеться в повідомленні центру.