Світ
25 грудня 2016
Росія – це країна-катастрофа, – журналіст
Авантюра у Сирії обійшлася Росії надто дорого.
news-image

Авантюра у Сирії обійшлася Росії надто дорого, і кінця цієї війни не видно.

Таку думку висловив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!».

Росія вступила у війну у Сирії і після початку бомбардувань міст, які радісно рекламувало російське ТБ, терористи підірвали літак і 224 пасажири. Тепер розбився літак, який летів до Сирії – загинуло 92 пасажири, що летіли, щоб привітати льотчиків, які розбомбили Алеппо – майже все це військовослужбовці Міноборони РФ, ансамбль, радники, – пише він.

Бутусов зазначив, що Росія, попри десятки і сотні загиблих, в ЗМІ повідомляє лише про офіцерів, адже справжні дані щодо втрат у війнах засекречені спеціальним законом.

А навіщо гинуть всі ці люди? Навіщо вони летять до Сирії, хто їх туди кликав, за які цілі вони борються, що отримає Росія в результаті цієї війни крім трун? У Росії таке не прийнято питати, адже "цар" все знає, йому видніше, – підкреслив Бутусов.

За словами журналіста, глава Кремля не знає, як закінчити війну у Сирії та на Донбасі, які він розв'язав.

Росії настільки страшно і неприємно займатися собою і дивитися на себе, що вона весь час намагається займатися іншими. Усередині все валиться, структурні проблеми не вирішуються, а Кремль і його піддані всі дивляться – кого б ще навчити жити. Імперська Росія вела війни всюди, і в результаті вона розпалася і втратила багато землі. Радянський союз воював проти всіх, і в результаті розпався і втратив багато землі. Зараз за цим же самовбивчим шляхом йде путінська "керована демократія, – вважає він.

Юрій Бутусов додав, що у світі все менше стає тих, хто співчуває трагедіям у "країні катастроф". Адже Росія несе у світ чимало горя і зла – вторгнення в Україну, війна у Чечні, Грузії та Сирії.