Політика
25 грудня 2016
Нетаньяху про резолюцію ООН: Немає нічого абсурднішого, ніж назвати Стіну Плачу окупованою територією
Нетаньяху: У цього скандального рішення буде зворотний ефект.
news-image

Ізраїль неодмінно доб'ється скасування інспірованої США резолюції Радбезу ООН про поселеннях на палестинських територіях, заявив прем'єр-міністр Біньямін Нетяньяху.

Резолюція Ради Безпеки ООН про ізраїльські поселення на палестинських територіях - ганебний і несправедливий документ. Про це написав у Facebook прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, передає «Є!».

Прийняте в ООН рішення - спотворене і ганебне, але ми з цим впораємося. Відповідно до рішення Єврейський квартал - окупована територія. Це маячня. Відповідно до рішення Стіна Плачу - окупована територія. Це теж маячня. Нічого не може бути абсурдніше назвати Стіну плачу і Єврейський квартал окупованими територіями, - йдеться у зверненні прем'єра до ізраїльтян.

На думку Нетяньяху, антиізраїльський акт був інспірований адміністрацією, що йде США на чолі з президентом Бараком Обамою.

Прийняте рішення не тільки не наближає світ, воно його віддаляє. Воно б'є по справедливості, б'є по істині. Подумайте про це абсурд. Півмільйона людей втратило життя в Сирії, різанина в Судані, весь Близький Схід палає, а адміністрація Обами і Рада Безпеки займаються єдиною демократією на Близькому Сході - Державою Ізраїль. Сором, та й годі, - обурився глава уряду.


Ізраїль не піде на поступки в питанні поселень, а буде домагатися скасування резолюції дипломатичними методами, наголосив прем'єр-міністр.

У цього скандального рішення буде зворотний ефект. Воно стане закликом для всіх наших численних друзів в США та інших країнах, для всіх, кому набридло вороже ставлення ООН до Ізраїлю і хто бажає кардинальних змін в ООН. Тому сьогодні я нагадаю мудрість:" Той, хто проклинав, в результаті благословив, - написав Нетаньяху.

23 грудня Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, в якій йдеться про те, що створення Ізраїлем поселень на окупованій палестинській території "не має юридичної сили і є кричущим порушенням міжнародного права". Її підтримали 14 членів Радбезу. США, які раніше блокували подібні проекти, утрималися.
Серед країн, які підтримали резолюцію, була і Україна.