Суспільство
22 грудня 2014
Кияни протестували під мерією проти високих тарифів на метро
Увійти в будинок мерії їм не вдалося
news-image

Обурені підняттям тарифів на проїзд метрополітеном кияни вимагають зустрічі з мером Віталієм Кличком. Про це пише "Єдність" з посиланням на "Корреспондент".

Близько сотні киян зібралися сьогодні, 22 грудня, під стінами КМДА, щоб висловити протест проти підвищення тарифу за проїзд в метро до 4 грн.

Однак, кількість силовиків, які охороняють будівлю, в кілька разів перевищувала кількість самих активістів.

"Тому, спроба увійти до будівлі поки не увінчалася успіхом. На переговори в КМДА пройшли кілька представників громадськості. Загалом, для охорони громадського порядку під стінами КМДА задіяно декілька бійців Нацгвардії. Значна частина з них в повній амуніції з шоломами", - написав активіст Сергій Мельниченко в соцмережі.

Активісти також принесли з собою кілька величезних сміттєвих мішків, наповнених зірваними в метрополітені рекламними плакатами і наклейками. Таким чином громадськість має намір показати столичному мерові, що тіньові доходи від реклами в метрополітені в рік досягають одного мільярда гривень.

Після КМДА протестуючі мають намір відвідати головного архітектора міста Сергія Целовальника, щоб спонукати його вжити заходів щодо припинення варварської руйнації будинку Профспілок будівельною фірмою ТОВ "ФК БУД".

Нагадаємо, що з січня-лютого 2015 року ватрість проїзду в метро зросте вдвічі з 2 до 4 грн, а в наземному транспорті - на 1 грн до 2,5 грн.