Київ
26 грудня 2016
Всі версії: пожежа на станції метро в Києві (відео)
Недільна пожежа на складах з одягом на ринку Даринок обростає різними версіями: від самозаймання до навмисного підпалу.
news-image

Недільна пожежа на складах з одягом на ринку Даринок обростає різними версіями: від самозаймання до навмисного підпалу. Рятувальники більше чотирьох годин гасили вогонь, під час пожежі загинула жінка, яка, за попередніми даними, працювала прибиральницею, передає «Є!», посилаючись на thekiev.city.



Порушення правил пожежної безпеки

Відразу після займання з'явилося повідомлення від поліції: за фактом пожежі на ринку біля станції метро "Лісова" в Києві слідчим відділом було внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею про порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей

Щодо того, чи дотримувалися на ринку правила пожежної безпеки, прес-секретар головного управління Світлана Водолага сказала в інтерв'ю Громадському. ТБ, що ринок не перевірявся з 2014 року через мораторій на перевірки.



"Ми не могли перевіряти об'єкт у зв'язку з мораторієм на перевірки, адже господар ринку перебуває на спрощеній системі оподаткування"

 - сказала вона.

Офіційно жертвою пожежі вважається тільки загибла жінка. Попередньо, як повідомила Світлана Водолага, це, можливо, прибиральниця в туалеті. Остаточно особу загиблої встановлять експерти, бо тіло дуже сильно обгоріло.



Ще одну версію озвучив лідер об'єднання «Сила громади» Андрій Карпенко. За його словами, за час, як у Києві розпочалася кампанія з демонтажу Мафів, вони добре вивчили принцип роботи КП «Київблагоустрій».

«Зносити майно підприємців вони приїжджають суворо 3: 00-3:30 ранку. Тітушки і поліція беруться за руки і утворюють кільце, щоб стримувати обурених підприємців. Бульдозер працює до 5:30. І до 06:00 всі покидають місце злочину. Але коли роботи багато (величезні склади на "Даринку" за 2 години не винесеш), є перевірений спосіб - підпал. Зручно, ефективно, без сутичок з підприємцями ... Немає ринку - немає проблем"

 - написав Карпенко насвоей сторінці у Фейсбуці.

На цій же версії наполягає нардеп Семен Семенченко. 

«Сьогодні горів ринок біля метро "Лісова" в Києві. На місці пожежі знайдено тіло згорілої жінки. Це поки єдина підтверджена жертва підпалу. Чому саме підпалу? Тому що зараз дають показання свідки, які бачили двох втікачів людей, і відразу спалахнула велика площа. Тому що "бойові дії" там йдуть вже давно»

 - вказує він.

Позиція КП «Благоустрій»

Директор КП «Благоустрій» Іван Кліпа стверджує, що підприємство не планувало проводити демонтаж Мафів на метро Лісова між Броварським проспектом та вул. Попудренка.

1. Ряд Мафів (секонд-хенду), розташовані між вулицями Попудренка та Броварським проспектом, мають чинні дозвільні документи, сплачують пайову участь в міський бюджет, на них не було виписано доручення на демонтаж і вони не знаходяться в списках незаконних Мафів, опублікованих на сайті департаменту міського благоустрою (blagoustriy.kiev.ua). Для підтвердження публікую скріншот з містобудівного кадастру Києва (mkk.kga.gov.ua), де кожен може самостійно переконатися, що ці Мафи законні.



2. Вчора невідомі люди весь день протидіяли роботі та функціонування ринку

3. За інформацією власників секонд-хенду, пожежа - це не самозаймання, а підпал. У всякому випадку ними встановлено чотири вогнища загоряння