Суспільство
22 грудня 2014
Міненерго до кінця тижня розкаже про графік відключень світла
Урядом поставлено завдання впорядкувати відключення, щоб всі громадяни всіх регіонів України були в рівних умовах
news-image

До кінця тижня Міненерго готове донести графіки відключень електроенергії до громадськості. Про це заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелік у понеділок, 22 грудня, пише "Єдність" з посиланням на Урядовий портал.

"Ми все відпрацюємо, і на цьому тижні ви вже чітко дізнаєтеся про наші графіки віялових відключень. Я готовий з вами зустрітися і доповісти, в який час будуть відключення по кожній області", - повідомив Светелік.

За його словами, зараз з цього питання ведеться робота з обласними державними адміністраціями.

Він нагадав, що рішення щодо застосування у всіх електроенергетичних системах України графіків аварійних відключень прийнято у зв'язку з дефіцитним балансом електричної потужності.

Заступник міністра пояснив, що так звані віялові відключення здійснюються планово, за графіком, щоб зменшити споживання в години максимального навантаження на мережі і, таким чином, досягти економії електроенергії.

За його словами, урядом поставлено завдання впорядкувати відключення, щоб всі громадяни всіх регіонів України були в рівних умовах. Також поставлено завдання зменшити освітлення реклами, вулиць, державних установ і т. д.