Політика
22 грудня 2014
Україна щомісяця витрачає 200 млн доларів на газ і світло для зони АТО
Прем'єр спростував, що українська влада нібито готова віддати окуповані частини східної України після припинення виплат зарплат і пенсій на територіях, не контрольованих українським урядом.
news-image

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляє, що постачання газу та електрики на окуповані території Донбасу щомісяця коштує Україні 200 млн дол.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Spiegel, повідомляє "Є"(єдність.інфо) із посиланням на  Урядовий портал.

Прем'єр заперечив, що українська влада нібито готова віддати окуповані частини східної України після призупинення виплат зарплат і пенсій на територіях, які не контролюються українським урядом.

"Це неправда. Ми досі постачаємо газ і електрику. Це коштує 200 млн доларів на місяць. Ті, хто зареєстрований, можуть отримувати кошти в інших регіонах. Ми не можемо здійснювати виплати чи наповнювати банкомати, адже терористи грабують транспорт, який перевозить гроші", - підкреслив Яцен

Як повідомлялося раніше, колишній міністр энергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявляв, що окупованим Росією районам Донецької та Луганської областей для проходження опалювального сезону 2014-2015 рр. потрібно близько 1 млрд кубометрів природного газу.