Резонанс
27 грудня 2016
Аваков: Нацполіція завершила службове розслідування щодо розстрілу поліцейських у Княжичах
Міністр МВС анонсував публікацію результатів розслідування.
news-image

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков анонсує на завтра оприлюднення результатів службового розслідування Національної поліції щодо інциденту у селі Княжичі на Київщині, де внаслідок перестрілки загинули п’ятеро правоохоронців. Про це він сказав журналістам після вручення сертифікатів і ключів від квартир 58 родинам військовослужбовців та ветеранів Національної гвардії, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Національна поліція не веде слідство по Княжичам. Слідство по Княжичам веде Генеральна прокуратура. В Національній поліції завершене службове розслідування, матеріали якого ми опублікуємо завтра, - наголосив Аваков.

Він уточнив:

Будуть опубліковані результати службового розслідування Національної поліції, а слідство щодо інциденту у Княжичах веде Генеральна прокуратура.

Як повідомлялося, в ніч на 4 грудня в с. Княжичі Броварського району Київської області в результаті перестрілки між співробітниками Державної служби охорони і поліцією загинули 5 правоохоронців. Група затримання карного розшуку і спецпідрозділу КОРД очікували в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд Держслужби охорони, який затримав поліцейських, сприйнявши їх за грабіжників. Група захоплення вирішила, що співробітників кримінальної розвідки захопили злочинці – сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників ДСО, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД, який входив до групи захоплення.

Читайте також: 2017-й рік стане переломним у звільненні окупованого Донбасу - Турчинов
Читайте також: Турчинов: Без згоди Порошенка ніякої блокади ОРДЛО не буде
Читайте також: Віталій Кличко: «Ми працюємо над тим, аби Палац Спорту був переданий Києву»