Політика
27 грудня 2016
«Новорічний подарунок»: Луценко пообіцяв підвищити зарплату прокурорам
Працівникам органів прокуратури платитимуть в середньому 15-18 тисяч гривень.
news-image

Генеральний прокурор Юрій Луценко  заявив про підвищення заробітної платні співробітникам органів прокуратури на 61% з 2017 року, передає «Є!», посилаючись на прес-службу ГПУ.

Луценко привітав колег із новорічними святами і додав, що повідомить про підвищення зарплати замість подарунка.

"Так, за його словами, заробітна плата працівників органів прокуратури у 2017 році буде підвищена на 61%, що дає можливість здійснити її виплату в середньому у розмірі 15-18 тис грн, в залежності від вислуги років (для порівняння: у 2016 році – 8-11тис грн). Крім того, заплановане підвищення щомісячної компенсації витрат на оренду житла з 2,5 тис грн до 4 тис грн (теж на 61 % в порівнянні з 2016 роком), яка виплачується як щомісячна премія", - вказано у повідомленні.

Генпрокурор наголосив, що таке підвищення заробітної плати стало можливим завдяки підтримці президента України і парламенту, які побачили, що "прокуратура дає результат та діє ефективно".

На тлі повідомлень про можливе збільшення зарплатні депутатів журналісти попросили їх назвати суми, які потрібні народним обранцям для щасливого життя. Суми коливалися від 35 до 250 тисяч гривень на місяць.