Суспільство
29 грудня 2016
Боремося з похміллям: як швидко відновити організм після новорічних свят
Позбутися головного болю можна без вживання пігулок.
news-image

Здолати похмілля після затяжних новорічних та різдвяних свят допоможуть кілька простих порад, передає «Є!», посилаючись на CNN.

Збої в організмі після того, як людина випила зайвого, мають щось спільне із виснаженням, яке спортсмени отримують після екстремальних навантажень. Тому журналісти зібрали кілька ключових порад від фізично активних людей, які допоможуть оговтатися після тривалого алко-марафону.

Вживати багато води

Алкоголь пригнічує природне вироблення антидіуретичного гормону вазопресину, які зазвичай утримує нас від надмірного сечовипускання. Без цього гормону наш організм швидко зневоднюється.

Найбільша проблема зі зневодненням не тільки втрата рідини, але значна кількість електролітів, які виходять із нею. Електроліти необхідні для живлення нашого організму – скорочення м'язів, зокрема і серцевої діяльності, та нервових органів у всьому тілі. І хоча спортивний напій може здатися непоганою ідеєю, аби відновити сили під час похмілля, вживання зайвого цукру, калорій та добавок не піде на користь. Тому любителям випити на свята радять запастися водою із вмістом електролітів та випити пляшку або дві в перерві між алкогольними напоями.

Їсти правильні продукти

Для покращення самопочуття після бурхливої вечірки важливе і вживання калію. Банани є одним з кращих варіантів їжі багатих калієм під час похмілля, адже вони мають слабовираженний смак і однорідну  консистенцію, які не збільшують відчуття нудоти.

Якщо ви шанувальник авокадо, у них навіть більше калію, ніж у бананах чи дині. Отже, тост із авокадо на ранок після новорічної ночі – відмінна ідея.

Заняття йогою

Не всі вправи його  підходять для похмілля, але деякі із тонізуючих технік, можуть бути однаково ефективні для спортсменів і для любителів випити зайвого. Так, деякі вправи допоможуть збільшити циркуляцію рідини та підвищити кровообіг до мозку та кінцівок.

Експерти радять лягти на підлогу на спину, а ноги притулити прямо до стіни, чи покласти зігнуті у колінах на стілець, аби ноги були вище рівня серця. Під голову можна покласти подушку.

Підняття ніг вище серця сприяє венозному кровотоку і зменшує набряки в ногах. Це також дуже розслабляє та знімає напруження з ніг. Позу варто утримувати протягом 10 чи більше глибоких вдихів.

Варто також сидіти або стояти трохи зігнувшись, аби голова висіла між ніг та рук. Позиція голови нижче рівня серця дозволяє кисню швидше потрапити до мозку та зменшити тиск у голові, що призводить до болю. В такі позі варто зробити близько п'яти глибоких вдихів. Шум у голові може почати збільшуватися через притік крові до голови, але за хвилину ви маєте відчути себе краще. Варто відзначити, що поза працює не для всіх, тому не варто мучити себе, якщо ви почуваєтеся погано.

Нагадаємо, раніше учені з'ясували, що вживання червоного сухого вина допоможе зберегти вагу або навіть схуднути в новорічні свята. Дослідники стверджують, що саме в цьому алкогольному напої міститься велика кількість речовини ресвератрол, яка сприяє спалюванню калорій і перетворенню білої жирової тканини в корисну буру жирову тканину.